L'Institut Lacetània organitzarà recaptes d'aliments i de sang durant les Jornades Lacetània

Es faran del 18 al 22 de març i estan centrades en la pobresa, la salut i el benestar

Alumnat dels cicles d'administració i finances de l'Institut Lacetània
Alumnat dels cicles d'administració i finances de l'Institut Lacetània | Ins. Lacetània
Nació
11 de març del 2024
Actualitzat a les 21:43h
L'Institut Lacetània de Manresa aprofitarà la celebració de les 38enes Jornades Lacetània per portar a terme dues accions solidàries relacionades amb el tema central d'enguany: pobresa, salut i benestar. Es tracta d'un recapte de sang i d'una recollida d'aliments i productes d'higiene a benefici del Banc dels Aliments de Manresa. Totes dues campanyes són obertes a tothom i estan organitzades per l'alumnat dels cicles d'administració i finances de l'institut.

La jornada de donació de sang es farà el dimecres 20 de març al vestíbul del centre, en horari de 9.30 a 13.30 i de 16 a 20 hores. L'organització va a càrrec de l'alumnat de primer curs de gestió administrativa, que ha participat al taller Aprèn, participa i dona que organitza el Banc de Sang i Teixits de Barcelona als centres educatius. Ells mateixos seran els responsables de fer la difusió a les diferents xarxes socials d'aquesta jornada, que és oberta tant a la comunitat educativa com al conjunt de la ciutadania de Manresa.

Pel que fa al recapte d'aliments i productes d'higiene, està organitzat per l'alumnat de primer curs del grau superior d'administració i finances i el beneficiari serà el Banc dels Aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa. L'objectiu d'aquesta acció és contribuir a la lluita contra la pobresa alimentària i ajudar les famílies més necessitades de la comarca. Es demana portar aliments com oli (de girasol i oliva), llet, pasta, arròs, llegums i productes d'higiene personal com tovalloletes, paper higiènic, bolquers i compreses. Les aportacions es poden fer al mateix institut, entre el dilluns 18 i el divendres 22 de març, en horari de 9 a 20.30 hores.

Les 38enes Jornades Lacetània es faran del 18 al 22 de març i tenen com a fil conductor dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: la fi de la pobresa i la salut i el benestar. Durant aquella setmana, el centre acollirà diferents activitats, algunes de les quals estaran obertes a tota la ciutadania de Manresa.