L'Escola Montserrat de Sant Vicenç reivindica el 8-M amb el lema «La nit també és nostra»

L'alumnat de Màrqueting i Publicitat impulsa una campanya que posa el focus en la discriminació en el món de l'oci nocturn

Vídeo de l'Escola Montserrat sobre el 8-M
Vídeo de l'Escola Montserrat sobre el 8-M | Escola Montserrat
Nació
08 de març del 2024
Actualitzat a les 15:01h

Amb el lema La nit també és nostra, gaudim-la junts, els alumnes del primer curs del cicle de Màrqueting i Publicitat de l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet aporten el seu granet de sorra en la lluita feminista, amb motiu del 8 de març, Dia de les Dones. La campanya consisteix en un vídeo breu divulgat per xarxes, on es visibilitzen algunes de les situacions habituals que viuen les noies quan surten de festa.

L'objectiu del vídeo és sensibilitzar sobre diferents tipus de discriminacions que la societat normalitza. Amb un to directe i informal, unes veus en off expliquen la importància del feminisme i la voluntat de lluitar a favor de la igualtat. El vídeo posa el focus en les situacions de violència, agressions i discriminacions que les dones poden viure en el món de l'oci nocturn. L'alumnat ha recreat aquestes situacions que poden tenir lloc en un bar de copes, per exemple.

Aquesta campanya s'ha pogut fer realitat gràcies a la implicació de tot el grup d'alumnat a l'hora de plantejar la idea i el guió, de fer d'actors o actrius, i en l'edició i la postproducció; i a la col·laboració de La Prèvia, el local on s'ha gravat el vídeo, i Miquel Coll, músic i productor que ha cedit l'estudi on han gravat la veu en off.

Expliquen que es tracta "d'una campanya potent amb un missatge molt clar, que convida a rectificar, ajudar, aprendre i col·laborar com a societat, per fer de l'oci nocturn un espai lliure d'agressions i on totes puguem gaudir".