Les trenta-vuitenes Jornades Lacetània estaran dedicades a la salut, el benestar i la pobresa

La conferència inaugural, a càrrec de la investigadora Carme Carrion, tindrà lloc el 18 de març a la Sala 2000 de l'institut Lacetània

Carme Carrion pronunciarà la conferència inaugural de les Jornades Lacetània
Carme Carrion pronunciarà la conferència inaugural de les Jornades Lacetània | Arxiu particular
Nació
04 de març del 2024
Actualitzat a les 21:55h
L'institut Lacetània de Manresa escalfa motors per a una nova edició, la 38ena, de les Jornades Lacetània, una proposta que vol apropar el coneixement a tota la comunitat educativa del centre i també al conjunt de la ciutadania. Les jornades d'enguany es faran del 18 al 22 de març sota el títol Projectem nous horitzons: pobresa, salut i benestar. El seu fil conductor seran dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: la fi de la pobresa i la salut i el benestar.

El tret de sortida de les jornades serà la conferència inaugural que tindrà lloc el dilluns 18 de març, a 3/4 de 7 de la tarda, a la Sala 2000 de l'institut. En un acte obert a tothom, Carme Carrion Ribas, doctora en bioquímica molecular i biologia, sotsdirectora de recerca i professora titular dels estudis de Ciències de la Salut de la UOC, pronunciarà la ponència titulada “Els reptes de l'Antropocè ens afecten a tots per igual?.

Durant la setmana, l'institut serà l'escenari de diferents conferències, tallers, exposicions i sortides. En total, una setantena d'activitats programades, algunes de les quals seran obertes a tothom.

L'objectiu de les jornades és convertir l'institut Lacetània en un centre de divulgació de coneixement al voltant d'un tema central, facilitant que experts de diferents àmbits puguin compartir tot el que saben amb l'alumnat del centre i amb el conjunt de la ciutadania de Manresa. En la passada edició, les jornades es van dedicar a l'energia neta i assequible.