El Centre Excursionista Montserrat obre un micromecenatge per publicar el llibre dels seus 100 anys

La campanya començarà diumenge i, a banda de la compra anticipada del llibre, ofereix diverses recompenses a qui vulgui col·laborar

Vista parcial de la portada del llibre del centenari del Centre Excursionista Montserrat
Vista parcial de la portada del llibre del centenari del Centre Excursionista Montserrat | CEM
Nació
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:04h
L'any passat, el Centre Excursionista Montserrat (CEM) de Manresa celebrava el centenari de l'entitat, 1922-2022, amb un seguit d'actes que s'han allargar fins enguany. Ara, el proper diumenge, posarà fil a l'agulla a un dels projectes més interessants del centenari: publicar un llibre on es reculli la història de l'entitat excursionista.

Bona part de la feina de documentació històrica del llibre ha estat redactada de la mà de Francesc Roma i Casanovas, un dels principals especialistes del moviment excursionista de Catalunya. Una segona part dels continguts del llibre es vol completar amb imatges i testimonis de vivències i activitats d'aquests primers anys del segle XXI. Amb aquest format es vol apropar la història del Centre Excursionista Montserrat des dels seus inicis i alhora posar veu i imatges a les persones que recentment han contribuït en el dia a dia de l'entitat. 

Ignasi Torras i Jordi Mestres sota el segell Edito, tindran cura de portar per bons camins l'edició i realització del llibre del centenari. 

El llibre comptarà amb una campanya de micromecenatge que té per objectiu assolir la quantitat de 5.000 euros, un pressupost suficient per cobrir les despeses d'impressió dels primers 100 exemplars. La campanya s'iniciarà aquest diumenge i durarà 40 dies. Tothom  podrà participar-hi a través de la pàgina web de Verkami.

Amb la campanya es podrà  fer la compra del llibre o aportar diners a partir d'un bo d'ajut; o bé optar per una de les diferents recompenses on s'inclou, a més del llibre, material de muntanya, o  subscripcions a la revista Vèrtex de la FEEC o, per exemple, àpats al Xalet-Refugi de Rasos de Peguera, propietat de l'entitat, entre altres.

És així com el Centre Excursionista Montserrat (CEM) vol relligar la memòria d'activitats fent muntanya i país en un llibre de 240 pàgines, tot posant punt i seguit a la celebració del centenari de l'entitat.