La Festa de la Puríssima a la Seu estrenarà una processó pel Centre Històric

Es tracta d'una de les celebracions més antigues que es mantenen a Manresa, amb 534 anys

Capella dels Favets a la Basílica de la Seu
Capella dels Favets a la Basílica de la Seu | Seu
Nació
15 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:00h
Des de fa 534 anys, la Reial Confraria de la Puríssima Concepció de Maria, anomenada la Confraria dels Favets, organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. Es tracta d'una de les celebracions més antigues de la ciutat de les que encara es mantenen.

Enguany, juntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu, s'ha elaborat un programa que inclou els actes tradicionals i una novetat: una processó amb la imatge, el penó i la bandera de la Puríssima pels carrers del Centre Històric.

Les actuacions relacionades amb la Festa de la Puríssima començaran el dimecres 29 de novembre amb la tradicional novena i missa a la Capella de la Puríssima i acabaran el divendres 8 de desembre, amb la Festivitat de la Immaculada.
 

Programa de la Festa de la Puríssima a la Seu

Des del 29 de novembre fins al 7 desembre, 18.30h

Rosari, novena, cant dels Goigs de la Immaculada i missa a la Capella de la Puríssima. 
 

Diumenge 3 de desembre, 10h

Tradicional passada de la bandera de la Puríssima pels carrers de la ciutat. Dimecres 
 

Dimecres 6 de desembre, 11.30h

Visita guiada a la Capella dels Favets i a altres espais de la Seu, com el Museu, l'Espai Oliba i la primera coberta. Guiatge a càrrec de l'Associació Amics de la Seu. Cal reserva prèvia a: [email protected] o al (93) 872 15 12. Preu: 7 euros per persona. 
 

Dijous 7 de desembre, 17h

Processó: per primer cop, es farà una processó amb la imatge de la Immaculada, el penó i la bandera pels carrers del centre històric. 
 

Divendres 8 de desembre, Festivitat de la Immaculada, 11h

Missa Solemne presidida per Mn Florenci Gras Santolari, canonge de la Seu, amb acompanyament de la Capella de Música de la Seu; seguida de la processó per dins la Basílica, la firma en el llibre d'honor de l'entitat davant de l'altar de la Puríssima i l'actuació dels Trabucaires de Manresa.