Les Escodines lluirà una gran pintura mural per homenatjar les persones grans

S'ha començat a pintar al mur exterior de l'edifici de la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, al carrer Caputxins, i tindrà vuit metres quadrats

Txema Rico amb representants de l'AVV Les Escodines i de la Fundació Germà Tomàs Canet
Txema Rico amb representants de l'AVV Les Escodines i de la Fundació Germà Tomàs Canet | AjM
Nació
26 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 14:53h
Dins les activitats en la programació de l'1 d'octubre, Dia Internacional de les Persones Grans a Manresa, que organitza l'Ajuntament conjuntament amb entitats locals, aquesta setmana s'ha iniciat la creació d'una pintura mural de vuit metres quadrats situada a la part central del mur exterior de l'edifici de la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, gestionada per la Fundació Germà Tomàs Canet, al carrer Caputxins, amb l'objectiu d'homenatjar les persones grans de la ciutat i, en especial, les del barri de les Escodines.

Aquesta creació d'art urbà és una proposta de l'Associació de veïns i veïnes de les Escodines i es treballa conjuntament amb la Fundació Germà Tomàs Canet i el Programa de Persones Grans de l'Ajuntament de Manresa, que han sumat esforços per construir una proposta integrada en els projectes que ja realitzen les tres organitzacions amb el col·lectiu de persones grans.

L'Ajuntament de Manresa, des del Programa de persones grans duu a terme al llarg de l'any diferents accions per donar visibilitat al col·lectiu, homenatjar persones grans que hagin destacat en el seu paper social i comunitari a la ciutat i campanyes per lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu. L'Associació de veïns i veïnes de les Escodines treballa dia a dia al costat de les persones grans del barri per afavorir al seu benestar social i comunitari. Per la seva part, la Fundació Germà Tomàs Canet, que té com a finalitat  acompanyar persones que es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social, ha promogut la campanya #Tractembé. Un dia tu també seràs gran, per sensibilitzar sobre els maltractaments a les persones grans.

La proposta d'aquest mural, és un disseny de Txema Rico, artista local amb una llarga trajectòria en el món del muralisme urbà. La pintura representarà una gran finestra oberta que s'hi pot veure l'interior d'una casa. S'hi mostra una paret empaperada plena de quadres amb persones grans reals, que han tingut un paper rellevant al barri de les Escodines, moments de celebració al carrer, establiments icònics i imatges del mateix edifici de la Llar Sant Joan de Déu.