El projecte Fita de Càritas Manresa rep el premi Pere Casaldàliga 2023 del Clam

La iniciativa vetlla per la formació de persones en risc de ser excloses del mercat laboral

Representants de Càritas Manresa recollint el premi Pere Casaldàliga 2023
Representants de Càritas Manresa recollint el premi Pere Casaldàliga 2023 | Clam
Nació
15 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 18:01h
El projecte Fita de Càritas Manresa ha estat distingit aquest diumenge amb el premi Pere Casaldàliga 2023 que concedeix el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, que se celebra a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages.

En marxa des del 2005, aquesta iniciativa vetlla per donar formació transversal a persones en risc de quedar excloses del mercat laboral i posteriorment ajudar-les a trobar un lloc de treball mitjançant la borsa de Càritas. Ofereix formació en àmbits com la cuina, la neteja domèstica o l’atenció bàsica a persones dependents. També se’ls forma en riscos laborals, medi ambient, noves tecnologies, igualtat de gènere o el dret en l’entorn laboral.

El lliurament del premi l'ha fet Glòria Casaldàliga, neboda de Pere Casaldàliga, presidenta de la fundació que porta el seu nom i actual alcaldessa de Balsareny. El premi és una escultura basada en la biografia de Casaldàliga Descalç sobre la terra vermella, de Francesc Escribano, fet per l'escultora Montse Comelles a partir del disseny de l'artista de narvarcles Queralt Valls.

El projecte Fita agafa el relleu de l’entitat social L’Olivera, que va guanyar el premi l’any passat per la seva tasca en la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat en el sector del vi i l’oli ecològics.

L’anunci del premi Pere Casaldàliga d’enguany se suma al palmarès dels cinc premis d’honor ja anunciats pel festival. Unes mencions honorífiques que aquest any han reconegut els cineastes Olivier Assayas i Rodrigo Sorogoyen, l’actriu i directora Sílvia Munt, el músic Carles Cases i el periodista Jaume Figueras.