El cinquè Festivalet de Circ supera amb escreix les edicions prepandèmia

El públic va respondre massivament a les propostes dels tres dies en els tres escenaris que es van habilitar

El públic es va lliurar als espectacles del Festivalet de Circ
El públic es va lliurar als espectacles del Festivalet de Circ | Txus Garcia
04 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:43h
La cinquena edició del Festivalet de Circ ha omplert tots tres dies en les seves propostes de circ al Kursaal, a la plaça Sant Domènec i l'Anònima consolidant la seva proposta i recuperant i superant els espectadors de l'època prepandèmica. El bon temps ha jugat a favor de l'esdeveniment i en els tres dies han passat uns 4.000 espectadors per les diferents propostes.

L'espectacle inaugural de divendres al Kursaal, Chouf de la companyia del Marroc Compagnie Colokolo va omplir fins a l'últim seient, amb la seva proposta de combinació emocionant d'acrobàcies, malabars i hip-hop amb música tradicional. El mateix divendres l'escola de circ de Manresa, la Crica, va oferir com cada any els tallers de circ, per experimentar les emocions del circ en un ambient lúdic i relaxat, amb activitats com enfilar-se a teles aèries, desafiar l'equilibri amb cables i boles, jugar amb malabars i realitzar acrobàcies als matalassos.

També es va dur a terme la mostra de l'aula de circ a la plaça Sant Domènec, un espectacle on els alumnes van mostrar totes les seves habilitats apreses durant el curs anterior. Per als amants de la música reggae, dub i dancehall, Nanjah Sound, també conegut com a Guillem Badrenas Serra, va oferir una estona de bona música a L'Anònima.

Dissabte, la fàbrica de L'Anònima es va omplir de emocions circenses amb actuacions gratuïtes. Durant tot el dia. Ricky el professor de Tenis va fer de presentador amb la seva personalitat distintiva i vestimenta única, mantenint l'audiència entretinguda amb el seu sentit de l'humor.

El Col·lectiu TQM va presentar Volov, un espectacle que va meravellar el públic amb moviment constant i acrobàcies aèries, tot acompanyat de música en viu. La companyia franco-suïssa Cirque la Compagnie va captivar l'audiència amb l'espectacle L'avis bidon - Face A, combinant virtuosisme acrobàtic, creativitat i humor amb actuacions en alçada i música en viu.

Circ Pistolet, per la seva part, va oferir l'espectacle Potser no hi ha final, una combinació diversa i explosiva d'acrobàcies i equilibris, amb un toc d'humor i ximpleria. José Luís Redondo va presentar l'espectacle Arriba!, una experiència que combina equilibris i clown amb humor com a eina de comunicació i construcció de llibertats.

Finalment, diumenge, la fàbrica de L'Anònima s'ha omplert de nou amb una cua llarguíssima que sortia del recinte per veure l'espectacle Dispers de la cia Tarannà d'exalumnes de la Crica. També s'ha ofert l'espectacle White bottom de Ramiro Vergaz, que ha sorprès l'audiència amb els seus malabars i el seu doble minitrampolí. El Festivalet ha finalitzat amb la música de DJ Nanjah Sound durant un vermut musical.