A presó un mosso del Bages per agredir sexualment una jove amb discapacitat intel·lectual

La jutgessa n'ha decretat la presó provisional per evitar que destrueixi fotos de la víctima i vídeos explícits que hauria pujat al núvol

Imatge d'arxiu de l'entrada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa
Imatge d'arxiu de l'entrada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa | ACN
14 d'agost del 2023
Actualitzat el 21 d'agost a les 16:13h
Un agent dels Mossos d'Esquadra resident a un poble del Bages -que Nació no explicita per preservar la integritat de la víctima- va ser detingut divendres passat per agents del mateix cos policial acusat d'un delicte d'agressió sexual continuada, segons ha pogut saber NacióManresa i ha confirmat la policia catalana. L'agent ha ingressat a presó de forma provisional aquest diumenge per ordre de la magistrada del jutjat d'instrucció número 4 de Manresa que estava en funcions de guàrdia. Més enllà de la confirmació de la detenció de l'agent i d'aclarir que la presumpta activitat delictiva va ser portada a terme "en el marc de la seva vida privada", la policia no ha facilitat cap més detall de la investigació, sota secret de sumari.

NacióManresa ha comprovat en exclusiva que, segons la investigació, l'agent forma part de la divisió informàtica de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la ciutat, motiu pel qual la denúncia que van fer el pare i la germana de la víctima el mateix divendres no va ser tramitada amb el sistema habitual de la comissaria per evitar-ne la detecció per part de l'acusat, i es va executar una entrada i escorcoll a casa seva, amb autorització judicial, però sense deixar-ne empremta digital.

Segons la investigació, el detingut hauria estat violant de forma reiterada i continuada durant, com a mínim, els darrers sis mesos, una jove, que és major d'edat, però que té reconeguda facultativament una discapacitat intel·lectual del 55%. Per fer-ho, el mosso va aprofitar la seva expertesa informàtica per apropar-s'hi a través d'un grup de WhatsApp creat i gestionat per ell mateix sobre massatges i teràpies naturals per enganyar la jove.

Tot plegat, aprofitant que l'havia coneguda anteriorment en persona, perquè la víctima és la xicota del seu fillastre, que també té discapacitat intel·lectual, i comparteixen amb la víctima que són usuaris d'un centre d'ocupació d'una fundació assistencial bagenca. Durant aquests sis mesos, el detingut hauria propiciat els contactes regulars amb la víctima aprofitant el grup de WhatsApp sobre massatges i teràpies naturals, i la seva discapacitat intel·lectual per agredir-la sexualment i enregistrar moltes de les seves accions.

Al cap d'un temps, el pare i la germana de la víctima van detectar-li alteracions que no eren normals en ella, i després de llegir els missatges que tenia del presumpte agressor al mòbil, van procedir a presentar la denúncia, que va ser gestionada de forma excepcional pel agents de Manresa per evitar que el presumpte agressor la detectés anticipadament gràcies al seu lloc de treball al departament informàtic de la pròpia comissaria.

Presó per evitar la destrucció de proves

La magistrada encarregada del jutjat d'instrucció 4 de Manresa, després de practicar l'escorcoll i escoltar la declaració de la víctima, va decidir acordar presó provisional, comunicada i sense fiança per al mosso, per evitar la destrucció de proves. Segons la investigació, a la que ha tingut accés el diari, el detingut havia fet fotos de la víctima i havia gravat imatges explícites de les seves accions i les hauria pujat al núvol d'internet.

A més, segons informa el TSJC, el jutjat també va interposar una ordre d'allunyament de la víctima, tot i que queda suspesa la seva aplicació pel fet que l'investigat està a presó. Al mateix temps li prohibeix comunicar-se amb la víctima per qualsevol via.