El Bages torna a tenir una alcaldia del PP 35 anys després

Núria Carreras ha estat investida alcaldessa de Monistrol de Montserrat després que Joan Miguel no hagi trobat suports per repetir

Núria Carreras amb la vara d'alcaldessa a Monistrol de Montserrat
Núria Carreras amb la vara d'alcaldessa a Monistrol de Montserrat | Cedida
17 de juny del 2023
Actualitzat el 19 de juny a les 10:27h
La cap de llista del PP a Monistrol de Montserrat, Núria Carreras, ha estat investida aquest dissabte nova alcaldessa de l'Ajuntament com a candidata de la llista més votada, després que ERC no hagi trobat els suports necessaris per investir Joan Miguel amb majoria absoluta. D'aquesta manera, el PP recupera una alcaldia al Bages 35 anys després, i també al municipi montserratí.

La investidura de Carreras ha arribat com a cap de llista de la força més votada després que cap candidat no aconseguís arribar a la majoria absoluta de suports. El PP va guanyar les eleccions el passat 28 de maig, però va empatar a regidories amb l'ERC de Joan Miguel, el batlle dels darrers 20 anys. Les altres tres regidories s'havien repartit entre la CUP, PSC i Junts.

Durant les negociacions, ERC ha intentat trobar el suport de dos regidors per aconseguir desbancar Carreras, però la negociació amb les tres forces minoritàries ha estat dura, sobretot amb la CUP, que exigia la renúncia a la batllia del número 1 i la número 2 d'ERC per donar-los el seu suport.

ERC va arribar a proposar la investidura de Joan Miguel amb el compromís de deixar l'alcaldia al cap de dos any i fer-hi entrar una persona de consens, però la CUP s'ha mantingut ferma amb la seva demanda. Els uns pels altres han impossibilitat un pacte alternatiu, i Carreras s'ha fet amb la vara com a cap de la llista més votada el passat 28 de maig.