Alicia Moriana podria substituir Cristina Manresa al capdavant de la regió Central dels Mossos

Segons aquesta informació, l'actual cap de la Catalunya Central passaria a dirigir l'Institut de Seguretat Pública

Cristina Manresa, en una imatge d'arxiu, deixaria la comissaria de la capital del Bages
Cristina Manresa, en una imatge d'arxiu, deixaria la comissaria de la capital del Bages | ACN
Redacció
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:11h
La direcció dels Mossos d'Esquadra està estudiant dur a terme alguns canvis estratègics al capdavant d'algunes regions clau. Ho han avançat La Vanguardia i El Nacional i ho ha pogut confirmar l'ACN. Segons els rotatius, l'actual cap de l'Escola de Policia de Catalunya, Alicia Moriana substituiria Cristina Manresa al capdavant de la regió Central de la policia catalana, amb seu a la comissaria de Manresa. Manresa es faria càrrec de l'Institut de Seguretat Pública.

Cristina Manresa va assumir la comissaria en cap de la regió Central el desembre de 2020, ara fa dos anys, substituint Josep Lluís Rossell, que també hi havia estat dos anys, des de 2019. Anteriorment, Manresa havia estat la número 2 d'Eduard Sallent al capdavant del cos, com a comissària superior de coordinació central dels Mossos. Entremig, encara amb Josep Lluís Trapero, durant menys d'un mes, s'havia fet càrrec de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Aquests no serien els únics canvis que preveu Interior. Entre tots, destaca el que afectaria la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i que suposaria que la fins ara comissaria en cap de la capital catalana, Marta Fernández, seria substituïda per l'actual número dos de la Regió Metropolitana Nord, Montserrat Estruch. Aquests canvis formaven part del full de ruta de la nova Prefectura. L'equip del comissari en cap, Eduard Sallent, podria comunicar-los de forma oficial divendres al Complex Central Egara dels Mossos, a Sabadell.

Marta Fernández va assumir el càrrec l'abril de 2021, després que el major Josep Lluís Trapero l'escollís per substituir Carles Anfruns. Es convertia així en la primera dona al capdavant de la principal regió policial de Catalunya.

D'acord amb aquesta informació, una tercera dona podria passar a dirigir una regió. Sílvia Catà, segona de Barcelona, substituirà Josep Milán a Girona, que es jubila.