Oriol Serra guanya el 12è Torneig de Catan del CAE

La Bibiana Olivé, segona, i l'Elisabet Martin, tercera, han completat el podi

Bibiana Olivé, Oriol Serra i Elisabet Martin, segona, primer i tercera al 12è Torneig de Catan
Bibiana Olivé, Oriol Serra i Elisabet Martin, segona, primer i tercera al 12è Torneig de Catan | CAE
Redacció
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:47h
Dinou persones han participat en la 12a edició del Torneig de Catan que organitza el Club del Joc del CAE i que es va fer el passat dissabte commemorant el Dia Internacional del Joc. L'Oriol Serra, la Bibiana Olivé i l'Elisabet Martin, en aquest ordre, van esdevenir els tres primers classificats i es van emportar, cadascun, un joc de taula cedit per l'editorial Devir.

En aquesta edició s'han mantingut els canvis fets l'any passat, consistents en programar el torneig en dissabte tarda als locals del CAE. Fins al 2021 el Torneig es feia al Graner en dijous, dins la programació de les Nits de Joc. El torneig s'ha disputat en tres rondes de partides, amb quatre jugadors per taula, utilitzant el joc bàsic del Catan i amb un escenari predefinit diferent a cada ronda. 

Les persones voluntàries del Club del Joc han estat les encarregades de l'organització i la dinamització del torneig. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l'Editorial Devir i forma part d'un programa de lleure i dinamització juvenil que impulsa el CAE amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest any, el torneig ha tingut una especial rellevància, ja que l'1 d'abril passat va morir Klaus Teuber, el creador del joc. Colons de Catan -que era el nom original del joc- va donar peu a una nova generació de jocs de taula amb milions de seguidors a tot el món. Des de la seva aparició l'any 1995, se n'han venut milions d'exemplars i ha estat reconegut i guardonat amb els més prestigiosos premis del sector. L'any 2010, Catan es va començar a editar en català.