El grup de teatre Cúspicus estrena amb èxit un musical inclusiu que reivindica el dret a ser diferent

Els espectadors, entre els quals hi havia un nombrós grup d'alumnes de l'institut Guillem Catà de Manresa, han ovacionat els artistes i el missatge de tolerància que transmet l'espectacle

Cúspicus a dalt de l'escenari durant el musical
Cúspicus a dalt de l'escenari durant el musical | FGTC
Redacció
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:29h
"Nosaltres no som diferents, nosaltres marquem la diferència". Aquest ha estat el missatge de la nova proposta del grup de teatre inclusiu Cúspicus, promogut per Mosaic, programa de la Fundació Germà Tomàs Canet a Manresa, i que s’ha estrenat aquest dilluns al matí a la sala Els Carlins. El grup de teatre l’integren persones de diferents col·lectius, entre elles algunes que participen activament al Club Social Mosaic, un recurs que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental mitjançant la socialització, la gestió autònoma del temps de lleure i la participació activa a la comunitat.

Sobre l’escenari hi han pujat persones amb capacitats diverses que han posat de manifest que la diferència és riquesa i que només canviant la nostra mirada podrem lluitar contra els prejudicis i els estigmes que hi ha a la societat. L’espectacle posa sobre la taula les dificultats amb què es troben les persones que són diferents i revindica el dret que té cadascú a ser com és, sense etiquetes. Un missatge a favor de la tolerància i la convivència que ha rebut una forta ovació per part del públic assistent.

A la platea hi havia, entre altres, alumnes dels cicles de grau superior d’Integració Social i Animació Sociocultural de l’institut Guillem Catà, que durant dos mesos han fet classe de teatre amb el grup Cúspicus i han pogut participar d’aquesta manera en el procés de creació de l’espectacle. Una experiència de col·laboració que ha suposat un enriquiment personal tant dels membres del grup de teatre com dels alumnes, i que es preveu que tingui continuïtat.