El grup de teatre Cúspicus, promogut per Mosaic, estrena dilluns un muntatge a la sala Els Carlins

Es tracta d'un projecte en el qual han participat alumnes de l'institut Guillem Catà, que aniran a veure l’espectacle

Cúspicus, de Mosaic, portarà el seu musical a la sala Els Carlins
Cúspicus, de Mosaic, portarà el seu musical a la sala Els Carlins | Mosaic
Redacció
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:10h
El grup de teatre inclusiu Cúspicus, promogut per Mosaic (programa de la Fundació Germà Tomàs Canet a Manresa) estrenarà dilluns vinent un nou muntatge a la sala Els Carlins. Serà a les 11 del matí i és obert al públic, amb l'entrada a un preu de 3 euros. A la representació hi assistiran els alumnes dels cicles de grau superior d'Integració Social i Animació Sociocultural de l'institut Guillem Catà, que han participat en el procés de creació.

Aquest curs, Mosaic i l'institut Guillem Catà han posat en marxa un projecte pilot que ha permès que durant dos mesos un grup d'alumnes de l'institut fes classe de teatre amb el grup Cúspicus. D'aquesta manera, han pogut participar en la creació de l'espectacle i beneficiar-se de l'enriquiment personal que ha suposat aquesta experiència. La voluntat és donar continuïtat a aquest projecte i estrènyer la col·laboració entre Mosaic i l'institut.

L'espectacle es titula The musical different i és una obra de teatre social en format musical que pretén mostrar la realitat que viuen algunes persones que pateixen qualsevol tipus d'exclusió social. Es tracta d'un projecte que vol trencar estereotips i barreres, fomentar l'esperit crític i treure les etiquetes. Seguint amb aquesta idea, serà una obra inclusiva, ja que l'institut Guillem Catà proporcionarà una traductora per a persones amb discapacitat auditiva.
 

Generar vincles amb l'entorn

El grup de teatre Cúspicus és una de les activitats del Club Social Mosaic, que treballa per afavorir que les persones ateses generin vincles amb el seu entorn, de manera que s'aconsegueixi una millora del seu sentiment d'identitat i pertinença a la comunitat i un enfortiment de la seva autonomia personal. Les activitats que s'organitzen dins del Club Social busquen millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental mitjançant la socialització, la gestió autònoma del temps de lleure i la participació activa a la comunitat.