Una Processó molt puntual porta la sobrietat de Setmana Santa a Manresa

Els passos arriben de tornada a la basílica de la Seu abans de l'horari previst per l'organització

La Verge de la Macarena reverencia el Sant Crist a la creu durant l'«Encuentro» a les portes de la Seu
La Verge de la Macarena reverencia el Sant Crist a la creu durant l'«Encuentro» a les portes de la Seu | Pere Fontanals
07 d'abril del 2023
Actualitzat el 08 d'abril a les 15:23h
Manresa ha viscut una de les processons més puntuals des de la recuperació de la tradicional sobrietat de la Setmana Santa amb el permís de la confraria de la Macarena. La comitiva, formada pels nou passos i la Presidència, que enguany ha ocupat el mossèn Jean Hakolimana, ha arribat de tornada a la basílica de la Seu compacta i abans de l'horari previst per l'organització, tot i que un xic més tard de l'horari que havia fet públic.

L'Agrupació d'Entitats de Setmana Santa de Manresa havia anunciat l'Encuentro entre la Verge de la Esperanza Macarena i el Sant Crist a les 11 de la nit i ha acabat realitzant-se a 1/4 de 12, però internament, l'organització treballava amb la previsió que seria a 2/4 de 12. Malgrat que l'arribada de passos ha estat uniforme, lluny de les distàncies que s'havien donat fa uns anys, la diferent manera de viure la Processó pels integrants de les confraries fa que igualment es desfili en diferents ritmes, potser no temporals, però sí mentals.

"No pot ser que s'ho prenguin amb tanta parsimònia", deia un membre d'una confraria que esperava a la porta del temple el caminar de les madrines de la Verge. "S'aturen a cada instant", refermava l'altre. Una diferència de ritmes que també es copsava entre un seguiment sobri dels primers passos, que es transformava en passió, aplaudiments, llàgrimes i alguna floreta cap a la Macarena, que tancava la Processó.


Lluny de l'anècdota i de la quotidianitat entre les confraries, la Processó d'aquest Divendres Sant ha recorregut els carrers del Centre Històric sense cap incidència, ni tampoc sense una presència massiva de públic que, tot i això, ha seguit la Processó, sobretot a la sortida i a l'arribada al temple, i als espais amples, amb curiositat uns i devoció els altres.

Les saetes, la Dansa de la Mort i diversos balls han acompanyat aquesta ràpida processó que, malgrat tot, ha estat més de tres hores pels carrers de la ciutat.