L'antifeixisme del Bages es torna a desplegar davant la reaparició de Vox

La formació espanyolista presenta les alcaldables per a Manresa i Sant Vicenç entre fortes mesures de seguretat

Concentració antifeixista davant la carpa de Vox a Manresa
Concentració antifeixista davant la carpa de Vox a Manresa | Pere Fontanals
01 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:36h



Vox presentarà llista a Manresa i Sant Vicenç de Castellet de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Aquest dissabte ho ha fet públic el portaveu de la formació al Parlament i president local a Barcelona, Joan Garriga, davant de la cridòria d'un centenar d'antifeixistes que s'ha tornat a desplegar davant la carpa que ha muntat Vox a la plaça de Crist Rei. El missatge del candidat d'extrema dreta no s'ha pogut escoltar ni usant la megafonia.

A Manresa repetiran alcaldable amb Inmaculada Cervilla, que a les eleccions de 2019 va apitanejar la llista menys votada de les deu que van concórrer a les eleccions. Cervilla també havia encapçalat la llista de la xenòfoba PxC a les eleccions de Sant Joan de Vilatorrada el 2015 i al Pont de Vilomara el 2011, sense, tampoc, no aconseguir entrar a cap dels dos ajuntaments. Cervilla és esposa de l'exregidor i portaveu de PxC a l'Ajuntament de Manresa Albert Pericas. A Sant Vicenç de Castellet, la formació racista presentarà Inmaculada Mojarro.
 

El diputat de Vox, Joan Garriga, amb les alcaldables a Sant Vicenç i Manresa, Inma Mojarro i Inma Cervilla. Foto: Pere Fontanals


Vox ha muntat carpa a la plaça Crist Rei de Manresa i, com abans de les darreres eleccions autonòmiques, simpatitzants antifeixistes s'han concentrat al seu davant per dir-los que no eren benvinguts a través de càntics, consignes i el llançament d'algun ou o tomàquet. A la carpa espanyolista s'hi han situat una vintena de persones, entre els habituals de la formació a la comarca, gent gran nostàlgica del franquisme i simpatitzants de formacions marcadament nazis, com Jordi de la Fuente, que havia estat membre del Movimiento Social Republicano (MSR) i que va estar processat per un delicte d'odi per atacar un centre de menors no acompanyats.

Una important presència policial dels Mossos ha separat la carpa dels manifestants en una confrontació que no ha passat de les paraules: cridòria d'uns i actitud xulesca dels altres.