Un formatge del Bages, el primer de Catalunya a formar part dels exclusius Grands Buffets de Narbona

Es tracta del Lúpulus, elaborat per Formatges Muntanyola, un dels projectes socials que capitaneja Ampans

Les Grands Buffets de Narbona incorporen el primer formatge català a la seva oferta de làctics
Les Grands Buffets de Narbona incorporen el primer formatge català a la seva oferta de làctics | Fundació Ampans
NacióManresa
29 de març del 2023
Actualitzat a les 14:49h
El restaurant Les Grands Buffets de Narbona, fundat el 1989 per Louis Privat i pel qual cada any hi passen 360.000 comensals, ha presentat la seva darrera incorporació al buffet de formatges més gran del món. Es tracta del Lúpulus, que elabora Formatges Muntanyola, un dels projectes socials impulsat per la Fundació Ampans. Amb aquest nou fitxatge, l'establiment francès comptarà, per primer cop, amb un làctic català dintre de la seva oferta formatgera, que ascendeix a les 112 varietats. De fet, 
Les Grands Buffets ostenta el rècord Guiness a la col·lecció de formatges més extensa del món.
 

Artesanal, ecològic i madurat amb cervesa

El Lúpulus és un formatge de vaca semicurat, ecològic i rentat amb cervesa que s'elabora a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola mitjançant un procés artesanal. Utilitzant llet de vaca d'una explotació ramadera amb producció i certificació ecològica, aquest làctic té una maduració lenta, de dos mesos, on els llevats estimulen el desenvolupament dels ferments aportant cremositat De textura fina i tendra i amb un sabor equilibrat, és un dels primers formatges madurat amb cervesa que es fan a la península, inspirat en receptes ancestrals originàries de Bèlgica.
 

Un altre reconeixement per a Formatges Muntanyola

L'entrada del Lúpulus a Les Grands Buffets de Narbona és una nova fita en la trajectòria que està tenint Formatges Muntanyola, el projecte d'economia social impulsat per la Fundació Ampans, que ja ha rebut diversos premis i distincions per les varietats Garrotxa, Bufalet i el mateix Lúpulus.

La notícia d'aquesta nova incorporació a la carta de Les Grands Buffet s'ha donat a conèixer aquesta mateixa setmana en el marc d'un acte de presentació en el qual hi han pres part diversos mitjans de comunicació (tant catalans com francesos), així com també el fundador i propietari del restaurant, Louis Privat; el director de la Fundació Ampans, Toni Espinal, i la responsable de Formatges Muntanyola, Anna Prado.

Després de visitar les instal·lacions i de fotografiar-se amb el formatge, Espinal ha explicat l'objectiu fonamental de Formatges Muntanyola, un dels projectes d'emprenedoria social que dona feina a una dotzena de persones. El director de l'entitat bagenca ha agraït l'aposta de Les Grands Buffets per un formatge "que té al darrere un projecte sociolaboral per a persones amb capacitats diverses", i ha fet un reconeixement a tot l'equip de la finca Urpina per l'assoliment d'aquest nou èxit: "Formar part d'aquest aparador amb els millors formatges del món és, sense dubte, una nova oportunitat per donar a conèixer els nostres productes i les persones que hi ha al darrere", ha celebrat.

Per la seva banda, Privat ha destacat la "qualitat extraordinària" del producte amb segell bagenc; un producte, ha ressaltat, "que respon a les exigències de qualitat i excel·lència del restaurant, però també a la seva vessant social". En aquest sentit, ha felicitat Ampans pel seu treball al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual.