El Bages tindrà un Mapa del transport públic similar al de Barcelona i àrea metropolitana

El ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció presentada per la CUP perquè el nou mapa estigui disponible a les marquesines i en fulletons físics i digital

El Bages tindrà un Mapa del transport públic similar al de l'àrea metropolitana de Barcelona
El Bages tindrà un Mapa del transport públic similar al de l'àrea metropolitana de Barcelona | TMB
Redacció
27 de març del 2023
Actualitzat a les 21:33h
El ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat aquest dilluns una moció per a crear un Mapa del Transport Públic del Bages, aprofitant que s'està elaborant l'estudi del Transport Interurbà a la comarca. Aquest recurs servirà per "facilitar a tota la població dels municipis del Bages una informació actualitzada, atractiva, multicanal i que integri els diferents modes de transport públic", tal com ha argumentat la CUP, que ha encapçalat la proposta.

En aquest sentit, s'elaborarà un mapa actualitzat semblant a la informació de què disposen els usuaris de Barcelona i la seva àrea metropolitana tant a les marquesines com en altres espais d'informació municipal físics i digitals, i que es distribuirà a tots els Ajuntaments i plataformes perquè arribi a la ciutadania.

Des de la CUP, la regidora per Manresa, Roser Alegre, assegura que apostar pel transport públic comarcal "és essencial per fomentar una mobilitat més sostenible i accessible per a tothom" i que el Consell Comarcal "és l'encarregat de tirar endavant polítiques que fomentin i facilitin l'ús del transport públic actual al Bages, també donant-lo a conèixer i facilitant-ne l'accés a la ciutadania".

L'objectiu de la moció és el de reduir l'ús del vehicle privat a la comarca i descongestionar el trànsit tant a l'interior de Manresa com a les seves vies principals d'accés. I és que actualment, més de la meitat de vehicles que circulen per la capital de la comarca tenen origen en altres municipis. Per tant, Alegre assegura que "una millor xarxa de transport públic comarcal contribuiria a disminuir la circulació de vehicles privats en aquestes vies".