Súria inicia els actes del Dia Mundial de la Poesia amb un recital poètic a la Biblioteca

El programa continuarà amb activitats fins a dinals de mes

Recital poètic del Dia Mundial de la Poesia, celebrat a la Biblioteca Pública de súria
Recital poètic del Dia Mundial de la Poesia, celebrat a la Biblioteca Pública de súria | AjSú
Redacció
23 de març del 2023
Actualitzat a les 10:26h
Els actes de la celebració del Dia Mundial de la Poesia a Súria van començar dilluns passat amb un recital poètic a la Biblioteca Pública. El programa continuarà fins al proper 30 de març amb una sessió de creació de poemes, una passejada poètica i altres activitats.

El recital poètic va estar centrat en el sonet Tant si baixes la vista vers la immunda de Francesc Vicent Garcia, destacat poeta dels segles XVI i XVII que és especialment conegut com el Rector de Vallfogona. La celebració del Dia Mundial de la Poesia a Catalunya està dedicada enguany a aquest autor, coincidint amb els quatre-cents anys de la seva mort.

El poema del Rector de Vallfogona va ser llegit en nou llengües: català, castellà, gallec, anglès, francès, alemany, romanès, àrab i esperanto. També van ser llegits altres poemes de Salvador Perarnau, Joana Raspall, Maria Antònia Salvà i Miquel Martí i Pol.

Fins al proper dissabte 25 de març, la Biblioteca Pública planteja una endevinalla poètica diària per a infants, joves i adults, dins de les activitats del Dia Mundial de la Poesia. Es farà el sorteig d'un llibre entre les persones participants.

El programa del Dia Mundial de la Poesia a Súria continua els propers dies.

El dijous 23 de març a les 4 de la tarda, #robaunpoema. Creació de poemes i difusió de les obres realitzades a l'instagram de la Biblioteca Pública. Amb la participació de Casal de la Dona. Lloc: Biblioteca Pública.

El dilluns 27 de març a 1/4 de 12 del migdia. Passejada poètica. Lectura de poemes amb el grup del Taller de Lectura de L'Esplai. Lloc: passeig del Riu.

El dijous 30 de març a les 10 del matí. Dixit Poètic. Amb el grup de tercer de Primària de l'Escola Fedac. Lloc: Biblioteca Pública.

L'organització dels actes del Dia Mundial de la Poesia a Súria és a càrrec de la Biblioteca Pública, amb el suport d'Ajuntament de Súria, Diputació de Barcelona, Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco, Institució de les Lletres Catalanes i Generalitat de Catalunya.
Arxivat a