Els Premis Cambra 2023 reivindiquen una nova cultura empresarial

Valors com la sostenibilitat, la tradició, la cooperació i la proximitat destaquen en uns guardons que premien les millors pràctiques de les empreses de territori

Foto de grup dels Premis Cambra 2023
Foto de grup dels Premis Cambra 2023 | Cambra
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 21:14h
Els Premis Cambra 2023 han servit per reivindicar una nova cultura empresarial i reconèixer les empreses del territori que ja la practiquen. Una cultura basada en valors com la sostenibilitat, la cooperació, la proximitat i la tradició. En aquesta edició, les empreses guardonades han estat Ausa (premi Internacionalització), Adan Medical Innovation (premi Indústria), Iglesias Moda Dstil, La Casa del Bacallà i Grup Llobet (totes tres per al premi Comerç, Serveis i Turisme), Casa Mas Alimentación (premi Urbanisme i Territori) i la Comunitat Energètica Empresarial Manresa Il·lumina (premi Especial).

El popular actor Quim Masferrer va fer de mestre de cerimònies d'una gala que va omplir la platea del teatre Conservatori de Manresa de persones vinculades al teixit empresarial de la comarca. En la primera part de l'acte, els guardonats van pujar a l'escenari per recollir el seu premi de mans de la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. En la segona part de l'acte va ser tot el públic de la sala el que va pujar a l'escenari, amb Masferrer movent-se per la platea per interactuar amb els espectadors.

La presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, va dir en el seu parlament que "les empreses que avui premiem són un bon exemple de les fortaleses del nostre territori". Un territori que encara té mancances històriques, sobretot en matèria d'infraestructures, i això fa que "tingui poca capacitat d'atracció de talent". Gratacòs va demanar que Manresa exerceixi de capital i va valorar positivament el projecte del polígon del Pont Nou, que permetrà que la ciutat guanyi superfície industrial.

L'alcalde Marc Aloy es va referir també al polígon del Pont Nou i al projecte de la Fàbrica Nova, del qual va dir que "oferirà la formació que necessiten les empreses del territori" i va donar l'enhorabona a totes les empreses premiades, "que fan créixer la ciutat i el país".

Bernat Ladrón de Guevara, president de l'Associació d'Empresaris Bufalvent i de la Comunitat Energètica Empresarial Manresa Il·lumina, va intervenir en nom dels guardonats reivindicant que els Premis Cambra "han de servir per visualitzar una nova cultura empresarial que doni resposta als reptes actuals". Va afirmar que les empreses premiades han sabut adaptar-se a una nova realitat marcada i que la sostenibilitat passa per la cooperació i la col·laboració.

 

Els Premis Cambra

La d'enguany ha estat l'onzena edició dels Premis Cambra, que van néixer l'any 200 com a hereus dels Premis al Mèrit Exportador, que es van concedir entre els anys 1991 i 1999, reconeixent l'activitat de les empreses en l'àmbit de la internacionalització. Es tracta d'uns guardons que tenen per objectiu reconèixer l'activitat empresarial duta a terme per les empreses, persones o institucions de tot el teixit econòmic de la demarcació de la Cambra de Comerç de Manresa que contribueixen a la millora de la competivitat del país a través de la internacionalització, la dinamització del comerç pròxim al ciutadà, la innovació, l'originalitat, la qualitat i el disseny, l'ús empresarial de les noves tecnologies, l'adopció de processos productius respectuosos amb el medi ambient, el dinamisme en general, etc. Es pretén que aquests premis serveixin d'estímul per a les empreses i ajudin a potenciar l'esperit i l'autoestima de l'empresariat del Bages.