Ampans viurà la primera vaga de treballadors en els seus més de 50 anys d'història

Treballadors de la residència Els Comtals iniciaran una vaga indefinida el proper dijous

Accés a la residència Els Comtals d'Ampans
Accés a la residència Els Comtals d'Ampans | GSV
Redacció
19 de març del 2023
Actualitzat a les 21:27h
Treballadors de la residència Els Comtals d'Ampans van decidir en assemblea convocar una vaga indefinida a partir del pròxim dijous 23 de març. La convocatòria de vaga ha estat gestionada per Acció Sindical del Bages. Aquesta serà la primera vaga de treballadors que viurà l'entitat de suport a persones amb discapacitat en els seus més de cinquanta anys d'història.

Tot i que el sindicat ha anunciat que el mateix dijous farà públiques les seves demandes, tant laborals com de millora d'atenció als usuaris, que han provocat la convocatòria de vaga, ara fa tres mesos denunciava haver patit "una vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical" per part de l'empresa que, segons asseguraven, les havia assenyalat "durant una reunió general" i les havia "amenaçat amb citar els noms de totes aquelles treballadores que hagin reaccionat als posts de xarxes socials".

Persones afiliades a Acció Sindical del Bages van constituir una secció sindical el 26 de juliol de l'any passat. Des de llavors, asseguren "haver demanat diàleg a l'empresa en diverses ocasions", que ha estat "negat, ignorant per complet la secció i desligitimant-la".

A banda de la vaga indefinida, el sindicat i els treballadors també convocaran una mobilització el proper 30 de març.