El programa Connectem de Càritas Manresa ajuda a persones a superar la «bretxa digital»

Els instructors, de nacionalitat siriana i argentina, participen en el programa ACOL del departament de Treball per regularitzar la seva situació administrativa

Formació per superar la «bretxa digital» a Càritas Manresa
Formació per superar la «bretxa digital» a Càritas Manresa | Càritas
Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat a les 12:33h
Càritas Manresa ha iniciat aquesta setmana el programa Connectem per ajudar a persones a resoldre la bretxa digital i ajudar a donar oportunitats per al món laboral. Els professors de la formació són els informàtics Farag Jamal, originari de Síria, i Martin Ovejero, que ve de l'Argentina. 

Jamal i Ovejero van començar com a voluntaris de l'entitat revisant i reparant els ordinadors que van aportar diferents particulars i empreses per poder crear l'aula d'aprenentatge informàtic, i després han preparat aquest programa de formació.

Els dos instructors tenien una situació administrativa irregular que els impedia la contractació laboral. Ara participen en el programa ACOL del departament de Treball de la Generalitat, que permet la regularització a través del contracte amb una entitat social, que és finançat per la Generalitat. Formen part de les 27 persones que estan treballant en diverses entitats socials de Manresa, i que ha coordinat Càritas Manresa.

El projecte Connectem té per objectiu salvar la bretxa digital que deixa moltes persones en situació d'exclusió social. Segons l'informe FOESSA 2022, el 32% de les llars de Catalunya pateixen la bretxa digital, el 42,4% de les quals es troben en situació d'exclusió severa. L'accés digital suposa l'accés a ofertes de feina, gestió de tràmits amb l'administració pública, l'educació, la connexió i comunicació amb el món.

Aquesta setmana ha començat un primer curs amb sis persones