El Baxi Manresa no té cap opció al Palau Blaugrana (93-72)

Un parcial de 32-18 als primers deu minuts marca el partit

El Baxi Manresa no ha tingut cap opció davant el Barça
El Baxi Manresa no ha tingut cap opció davant el Barça | S. Gordon
12 de març del 2023
Actualitzat a les 21:37h
El Baxi Manresa no ha tingut cap opció davant el Barça. Des de bon començament les distàncies entre els dos equips han estat molt grans i ja s'ha deduït que el conjunt bagenc seria incapaç de competir la victòria. El 32-18 al final del primer quart i el 56-29 al descans eren un clar reflex del què ha passat a la pista. Els manresans s'han mostrat molt tous en defensa i tampoc han trobat arguments en atac. A la segona part les coses han sortit millor als de Pedro Martínez que, com a mínim no han estat atropellats. És més, han aconseguit un parcial favorable als segons vint minuts. Pedro Martínez ha aprofitat el partit per dosificar la seva plantilla i repartir molt els minuts de joc. Només Devin Robinson, Adam Waczynski i Brancou Badio han jugat més de vint minuts.

Frankie Ferrari, Brancou Badio, Adam Waczynski, Martinas Geben i Devin Robinson han estat els cinc escollits per començar el partit. Per part del Barça, han sortit d'inici Tomas Satoransky, Nico Laprovittola, Nikola Kalinic, Nikola Mirotic i Jan Vesely. Els bagencs s'han vist sorpresos per una sortida molt agressiva del Barça (10-2, minut 3). Els intents per frenar els blaugrana no tenien èxit. Com a mínim, en atac han millorat les seves prestacions i han aconseguit que les diferències no fossin molt grans (17-12, minut 6). Han estat els pocs minuts en què el conjunt bagenc ha anotat amb una certa claredat en tota la primera part. A partir d'aquí, el Barça ha trencat el partit. Un parcial de 7-0 era la demostració perfecte per saber que al Baxi Manresa li seria molt difícil repetir la gesta de la temporada passada. Mentre que els de Sarunas Jasikevicius mantenien un alt índex d'encert en atac, als jugadors manresans els costava molt tenir continuïtat anotadora. Al final del primer quart l'equip de Pedro Martínez era clarament al darrere (32-18).

El conjunt bagenc ha intentat ajustar la seva defensa al començament dels segons deu minuts. Per uns moments, semblava que ho podia aconseguir. Però han estat molt pocs moments. Novament, els locals han engegat el seu arsenal ofensiu sense que el Baxi Manresa aconseguís aturar-los. En atac, ningú del cantó manresà trobava bones posicions per sumar amb regularitat. La conseqüència ha estat un 43-21 al marcador i un nou temps mort de Pedro Martínez. Les instruccions del tècnic no han servit per canviar el ritme de partit. No per intentar una heroica remuntada sinó per trobar més recursos tan en defensa com en atac. La derrota del Baxi Manresa era sagnat a la mitja part (56-29).

La segona part ha començat amb un parcial de 0-4 per al Baxi Manresa. No ha servit perquè les distàncies es reduïssin. Com a mínim, l'activitat defensiva de l'equip manresà era un xic més alta malgrat les queixes de Pedro Martínez per les poques faltes que cometien els seus jugadors. I en atac, els números eren ja més habituals. Durant força minuts el marcador parcial del període ha estat molt igualat. Badio mostrava molta decisió. El senegalès ha sumat només al tercer quart set punts sense errada. El període ha acabat amb mínima derrota del Baxi Manresa per un sol punt. La distància, però, seguia sent abismalment contrària per als interessos dels jugadors bagencs (77-49, minut 30).

L'últim quart ha tingut poca història. Els intens del Baxi Manresa se centraven en què la derrota fos pel mínim de punts possibles. El Barça, per la seva part, també ha abaixat la seva intensitat. Fins i tot, els manresans han aconseguit que el parcial de la segona part els fos favorable. Al final, 93-72 abans d'afrontar una setmana molt important en què el Baxi Manresa s'enfrontarà al Telekom Bonn i el Coosur Betis.

Incidències: Carlos Peruga, Vicente Bultó i Andrés Fernández Carretero han xiulat el partit. Guillem Jou i Matthias Tass han estat els jugadors descartats pel Baxi Manresa. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de Súria.