Tragèdia a Súria: moren tres persones atrapades a la mina de Cabanasses

Un despreniment de terra ha sorprès tres geòlegs, dos dels quals estudiants de màster a la UPC de Manresa i han quedat soterrats a uns 650 metres de profunditat

Mossos i equips d'emergències a la mina de Súria on s'ha produït l'accident amb tres morts
Mossos i equips d'emergències a la mina de Súria on s'ha produït l'accident amb tres morts | Nia Escolà
09 de març del 2023
Actualitzat el 10 de març a les 8:13h

Última hora


Tres treballadors han mort aquest dijous al matí en un despreniment en una galeria a la mina de Cabanasses d'ICL Iberia a Súria que s'ha produït a 650 metres de profunditat. Segons ha pogut saber Nació, dues les víctimes han perdut la vida al moment de l'accident i l'altra ha resultat ferit greu, però ha acabat morint minuts després.

Tal com ha pogut confirmar aquest diari, les persones mortes eren tres geòlegs que feien tasques de topografia i de seguretat, dos de les quals eren alumnes de màster a l'EPSEM (UPC Manresa) i una d'elles feia pràctiques a ICL Iberia. La Universitat ha expressat el seu condol a família i amics a través d'un comunicat i guardarà un minut de silenci aquest dijous al migdia.

Les primeres informacions dels Bombers apuntaven que dos treballadors havien resultat ferits greus i atrapats mentre treballaven a la mina. Amb el pas dels minuts, les informacions que arribaven des de l'entorn de l'operatiu de rescat apuntaven a tres víctimes, i que havien estat mortals.

L'avís de l'accident ha arribat a Emergències a les 8.53 h. Immediatament, s'ha activat el protocol d'emergència de l'empresa i s'ha evacuat la mina on hi havia unes 240 persones treballadores. Fins a les mines d'ICL s'hi han desplaçat vuit dotacions terrestres de Bombers i un helicòpter delGrup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) que encara es troben estudiant la manera d'accedir al pou on ha tingut lloc l'accident. A les mines també s'hi han desplaçat els Mossos d'Esquadra i dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el de Treball, Roger Torrent, es desplacen ara a Súria.

Al Bages s'han registrat altres accidents mortals en els treballs d'extracció a la mina en els últims anys. El 2013 van morir tres treballadors. El 2015, hi va haver una víctima mortal a la mina de Vilafruns a Balsareny. L'últim accident que s'havia registrat fins avui dia va ser el 2020, quan van morir dos treballadors en un accident també a aquesta última mina a Balsareny.

Arxivat a