La Fira Mediterrània rep el Premi Especial Enderrock - 25 anys

Ha destacat la tasca que duu a terme com a mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu

Jordi Fosas, director artístic de la Fira, amb el guardó.
Jordi Fosas, director artístic de la Fira, amb el guardó. | Miguel Morales
Redacció
01 de març del 2023
Actualitzat el 05 d'octubre a les 10:13h
La Fira Mediterrània de Manresa ha rebut aquest dimecres un dels Premis Enderrock - 25 anys per la seva trajectòria. El lliurament del guardó ha tingut lloc durant el Dinar de Gala de la 25a edició dels Premis Enderrock, els premis de la música catalana, celebrat al restaurant Mas Marroch, a Vilablareix, Girona.

Enderrock, a l'hora de comunicar el guardó, ha destacat la tasca que duu a terme la Fira com a mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu, a nivell musical, centrant-se en l'herència cultural i la projecció del folk als Països Catalans i de l'escena mediterrània de músiques del món. Els organitzadors del certamen, també recorden que la revista Enderrock i la Fira han fet camí junts durant aquests 25 anys, treballant de manera consensuada en la promoció dels artistes emergents i consolidats.

Durant l'acte de lliurement de premis també han rebut un Premi Enderrock – 25 anys, el grup Els Pets, un referent en la història de la música catalana popular, i L'Auditori de Girona, equipament consolidat com un dels espais culturals més rellevants de Catalunya.

Al Dinar de Gala també s'ha entregat el Premi Enderrock Estrella 2023 al Futbol Club Barcelona; el Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical 2022, a Roger Rodés, i s'han lliurat els Premis de la Crítica i els de la votació popular de les diferents categories de clàssica, jazz i públic familiar.

L'edició dels premis d'enguany coincideix amb la celebració dels 30 anys de la revista Enderrock, la principal capçalera del Grup Enderrock, organitzador dels Premis. La celebració de l'aniversari, que inclou diversos actes (concerts, edicions extraordinàries, disseny nou i altres accions commemoratives), s'allargarà fins al 2024.

L'acte de lliurament de premis ha estat presidit per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. A banda dels guardonats, a l'acte, que han presentat Carles Xuriguera i Fel Faixedas, hi han assistit un centenar de representants del sector musical català (associacions, entitats, discogràfiques, managements, promotors, festivals, etc.). El dinar també ha comptat amb les actuacions musicals de Mariona Escoda, Kebyart i Roger Padrós. La gala dels Premis tindrà lloc el 9 de març a L'Auditori de Girona.