La C-58, tallada a Vacarisses fins divendres pel despreniment de roques de grans dimensions

Els operaris treballen per assegurar el talús, desprenent les roques inestables, a la vegada que garantiran la seguretat dels vehicles

Tècnics treballant en el despreniment de roques a la C-58 a Vacarisses.
Tècnics treballant en el despreniment de roques a la C-58 a Vacarisses. | ACN
Pere Fontanals / Anna Mira
01 de març del 2023
Actualitzat a les 19:01h
La carretera C-58 estarà tallada fins a divendres després del despreniment de roques de grans dimensions a l'altura de Vacarisses, segons ha informat Territori aquest mateix dimecres. La idea, a més, és que no podrà obrir totalment, i es mantindrà ocupat un dels tres carrils de circulació. Els altres dos s'obriran per donar pas als dos sentits

L'incident va produïr-se aquest dimarts al vespre al punt quilomètric 27,5, quan roques de grans dimensions van caure des d'una altura de 35 metres sobre la calçada i van afectar dos turismes i una furgoneta sense que s'haguessin lamentat danys personals. Les pedres caigudes tenen grans dimensions i pesen més de 1.000 quilos.

Aquest dimecres al matí tècnics de Territori han revisat la zona per determinar si es tracta d'una caiguda puntual o si hi ha més àrees inestables, i han decidit fer una intervenció més profunda per sanejar el talús i evitar nous despreniments. La conselleria de Territori ha remarcat que quan finalitzin aquestes tasques es procedirà a netejar el terreny. Els operaris treballen per assegurar el talús, desprenent les roques inestables, a la vegada que garantiran la seguretat dels vehicles.

Tot i que la voluntat es reobrir la via el més aviat possible, no es procedirà a fer-ho fins que no es tingui el 100% de seguretat que no hi ha risc per als conductors, que, segons les previsions serà el proper divendres. D'aquesta forma, els Mossos segueixen desviant el trànsit cap a la C-16. La conselleria també ha recordat que mentre la C-58 romangui tallada es mantindrà la gratuïtat de l'autopista. 

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han indicat que davant la impossibilitat de resoldre la situació de forma ràpida, dimarts al vespre es va recomanar que el perímetre de seguretat de la zona calenta s'estengués fins els 200 metres en relació amb el punt on va tenir lloc el despreniment. Dues unitats del cos hi hi van intervenir.