L'avi de les bessones de Sallent confirma la transfòbia: «Li deien Ivana»

El familiar, entrevistat en un canal de televisió argentí, afirma que a les cartes de comiat explicaven que patien bullying a l'institut: "Es burlaven del seu accent"

Edifici on residien les germanes a Sallent
Edifici on residien les germanes a Sallent | Nia Escolà
Redacció
25 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:26h
L’avi de les bessones de Sallentha assegurat que les cartes de comiat de les seves netes confirmen el bullying que patien a l’institut. En declaracions al canal argentí A24, Gustavo Lima ha indicat que les assetjaven perquè eren argentines, pel seu accent. A més a més, a una d’elles li deien Ivana, per la seva decisió de demanar que li diguessin Iván perquè volia iniciar el procés de canvi de gènere. 

L'avi també ha explicat que l'adolescent va expressar el seu desig a la carta que va deixar abans de tirar-se pel balcó. Segons ell, va escriure que “no resistia el bullying que li estaven fent” i que si no era feliç llavors, no creia que ho pogués arribar a ser. La seva germana, que està en estat crític, però estable a l’hospital, va deixar escrit que ella no volia morir, però que acompanyaria la seva bessona.

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sallent van descartar inicialment l'assetjament escolar en aquest cas, assegurant que a l’institut no li constava, però hores més tard, Educació va decidir activar la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) per indagar en el cas després de recollir diverses informacions al respecte.