El president del Cateb inaugurarà l'exposició «La construcció al segle XX en les nostres comarques»

Es podrà visitar a la seu del Cateb de Manresa fins al 10 d'abril

Imatge històrica de treballs de paleta
Imatge històrica de treballs de paleta | Cateb
Redacció
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:50h
El president del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), Celestí Ventura, inaugurarà el proper divendres 24 de febrer l'exposició La Construcció al segle XX en les nostres comarques a la seu del Cateb (plana de l'Om, 6). L'exposició mostra material de construcció, eines i recursos constructius del segle XX que es feien servir a les comarques de la Catalunya Central. Està prevista l'assistència a l'acte de l'alcalde de Manresa Marc Aloy.

L'exposició està organitzada pel Cateb i el Gremi de Constructors d'Obres de Manresa i comarques i s'engloba en el marc de la Festa de la Llum, que enguany han tingut com a pregoner l'aparellador Agustí Cots, qui l'any 2008 va ser distingit amb el premi especial a la Trajectòria Professional del Premis Catalunya Construcció.

La mostra compta amb material de construcció, eines i recursos constructius del segle XX, cedits per arquitectes tècnics i agremiats, que mostren els importants canvis que van tenir lloc tant en els materials i tècniques constructives, com ara el formigó armat, la prefabricació i la industrialització. Tot això anirà acompanyat de material documental que va marcar el dia a dia del procés constructiu i de les obres de les comarques de la Catalunya Central.

L'exposició es podrà visitar fins al 10 d'abril.