Càritas Manresa fa una crida per trobar pisos per al seu programa de masoveria urbana

L'entitat porta consolidats una vintena de pisos, i aviat s'hi sumaran tres més

Un dels pisos del programa de Masoveria Urbana de Càritas
Un dels pisos del programa de Masoveria Urbana de Càritas | Càritas
Redacció
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:22h
Càritas Manresa fa una crida a propietaris de pisos que necessitin ser reformats i que els vulguin posar a disposició de famílies que necessitin lloguer social, en el marc del seu programa de Masoveria Urbana.

Càritas Manresa té dins del programa d'habitatge el projecte Masoveria Urbana, que té present que hi ha "gent sense casa i cases sense gent". Enguany el programa està acabant tres pisos més rehabilitats per les mateixes famílies masoveres que hi viuran, amb el suport econòmic de l'Ajuntament. Gràcies a la confiança de les persones que cedeixen els seus pisos per fer petites i mitjanes reformes, l'entitat porta consolidats una vintena de pisos, i aviat s'hi sumaran aquests tres.

Així, l'entitat pot oferir habitatge en lloguer social sota la formula jurídica de la masoveria urbana, a famílies necessitades, especialment a les que tenen molts pocs ingressos i que poden fer servir les seves habilitats manuals i professionals en les tasques de rehabilitació d'aquests habitatges

Càritas parla amb els propietaris que ofereixen l'habitatge, revisa la situació del pis i un cop posats d'acord, es responsabilitza del control i execució de l'obra.

Al mateix temps, Càritas fa la selecció de les persones candidates en col·laboració amb els Serveis Socials municipals, i un cop triades, fa el seguiment i acompanyament de les reformes amb la coordinació de l'arquitecte i el cap d'obra. 

Les despeses de les reformes en direcció tècnica, coordinació i seguiment, corren a càrrec de Càritas, que rep finançament de l'Ajuntament de Manresa a través d'un conveni periòdic. Els materials van a càrrec del propietari. Durant el període pactat, els treballs els fa el masover. Després de fer les reformes en el temps pactat, les famílies masoveres passen a pagar un lloguer social (2 euros/m2)

Qui vulgui participar en el projecte de Masoveria Urbana de Càritas, pot adreçar-se al telèfon 93 8721542 (matins), al local de la baixada de la Seu, 3 de Manresa o enviar un correu a [email protected].