Sant Vicenç de Castellet viurà diumenge la primera Trobada de Romans i Armats

A banda dels Romans del municipi també hi participaran els Armats de Manresa i la Guardia Romana de Sang de Vila-Real

Els Romans de Sant Vicenç organitzen la primera Trobada de Romans i Armats
Els Romans de Sant Vicenç organitzen la primera Trobada de Romans i Armats | RSVC
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:19h
Sant Vicenç de Castellet celebrarà aquest diumenge a partir de les 11 del matí la seva primera Trobada de Romans i Armats del municipi. La trobada és organitzada per l'Agrupació de Romans de Sant Vicenç de Castellet i també hi participaran els Armats de Manresa i la Guardia Romana de Sang de Vila-Real. A la trobada, els amfitrions, els Romans de Sant Vicenç, estrenaran coreografia, creada i dissenyada en honor al municipi santvicentí: La Mola.

Els tres grups participants es trobaran a les 11 del matí a la plaça Onze de Setembre, on començarà la desfilada. Cap a 1/4 de 12 del migdia arribaran a la plaça de l'Ajuntament on seran rebuts per l'alcaldessa i les autoritats de la població. A la mateixa plaça, l'Esbart Dansaire Santvicentí donarà la benvinguda a les tres formacions, amb el Ball d'Homenatge

A partir de 3/4 de 12 està previst iniciar el recorregut, sortint de la plaça, en el quanl també hi prendrà part la colla de tabalers Pikbé. Així, la comitiva avançarà pel carrer Gran, la plaça de l'Ajuntament, la plaça Calvé i de nou cap el carrer Gran, fins arribar novament a la plaça Onze de Setembre cap a 2/4 d'1, on es desenvoluparà l'actuació final.

Tot seguit, es lliuraran les insígnies i les cintes a tots els participants de la Trobada, que finalitzarà amb un dinar de germanor per a tots els participants, a càrrec de l'entitat santvicentina Ceps i Manduca.

Tot i que l'origen del Romans de Sant Vicenç es remunta als anys 60, l'entitat com a tal és relativament nova; es va formar l'any 2005, però no va ser fins el 2019 que no es va constituir com a entitat amb els seus corresponents estatuts i, a dia d'avui, compta ja amb 34 membres amb una llista de reserves de 15, més els components del Pikbé.

Habitualment participen en la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç i, darrerament, també han pres part en altres trobades de Romans i Armats, com la de Manresa o la de Vila-Real. Ara, amb aquesta primera Trobada de Romans i Armats volen posar el municipi santvicentí en el mapa d'aquest tipus de trobades, amb l'objectiu que es converteixi en una cita anual.