1 de 10
El Temps

Avís per perill alt de fred al Bages durant el cap de setmana

Només les comarques costeres de la demarcació de Barcelona s'alliberaran de les alertes, no del fred

Una dona exhala vapor pel fred | Pexels
per Nació, Barcelona | 27 de gener de 2023 a les 17:35 |
Des d'aquest divendres, Catalunya està sotmesa per una onada de fred que està fent caure el mercuri dels termòmetres per sota de la marca dels zero graus en moltes comarques i està provocant importants glaçades. Aquest cap de setmana es mantindrà la tendència fins dilluns, quan les temperatures començaran a remuntar.

Dissabte: manta i abric, les úniques opcions

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté l'avís de perill alt per fred a la major part del país. El perill serà moderat a les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià; així com les d'Osona, el Moianès, la Selva i els Vallesos. Només el Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès s'alliberaran de les alertes -no del fred. Tota la resta, estaran en perill alt.

Petites franges de núvols mitjans, sobretot al nord-est, dificultaran l'aparició del Sol. D'altra banda, hi haurà intervals de núvols baixos fins al migdia a l'altiplà Central i al litoral i prelitoral central. Bufarà el mestral al terç sud amb algun cop fort, que afluixarà durant la tarda. A la resta del territori dominarà el vent de component oest.
 
 

Diumenge: cel sense núvols i només nevarà a l'Aran

El cel es mantindrà serè al llarg de diumenge, a excepció del vessant nord del Pirineu, on veuran poc el Sol. Si hi ha núvols a la resta del territori, desapareixeran completament el diumenge. Al seu torn, la neu donarà treva i només descarregarà a la Vall d'Aran, de manera minsa.
 
Altres notícies que et poden interessar
Participació