L'Arxiu de Súria rep la donació del fons del màxim estudiós sobre Salvador Perarnau

El fons de Josep Colet inclou una quinzena de llibres, a més d'apunts, i textos, articles i més escrits sobre el poeta surienc

Alguns dels documents del fons documental de l'escriptor barceloní Josep Colet
Alguns dels documents del fons documental de l'escriptor barceloní Josep Colet | AjSú
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de gener a les 10:18h
L'Arxiu Municipal de Súria ha rebut la donació del fons del desaparegut escriptor barceloní Josep Colet i Giralt, que va ser deixeble i gran estudiós de l'obra de Salvador Perarnau. Aquesta documentació serà d'interès per a aprofundir en la figura del poeta surienc, Mestre en Gai Saber i Fill Predilecte de la vila.

Josep Colet i Giralt (1935-2021) va ser poeta, filòsof i mestre d'escriptors. La donació ha estat realitzada per la seva hereva, Glòria Quiñonez Herrero, i completarà els fons relacionats amb Salvador Perarnau, conservats a l'Arxiu Municipal.

El fons de Josep Colet inclou una quinzena de llibres de Perarnau, molts d'ells amb dedicatòria de l'autor surienc, a més d'apunts i textos de conferències i articles, impresos, programes, targes i publicacions relacionades amb la vida del poeta de Súria.

L'autor barceloní es va convertir en el màxim estudiós i divulgador de l'obra de Perarnau. Com a tal, va participar en l'edició de les obres pòstumes del poeta surienc i en la celebració dels actes commemoratius del seu centenari, que es van desenvolupar l'any 1995.

Tot i el seu delicat estat de salut, entre els anys 2020-21 va revisar els textos d'un poemari inèdit de Perarnau, Oracions sagnants, que es troba en procés d'edició.
Arxivat a