Més de 300 cantaires homenatjaran el compositor castellvilarenc Francesc Vila al Kursaal

El concert "Nadal, llum i misteri" s'emmarca en els actes de commemoració del centenari del naixement del músic bagenc

Josep M. Casafont i Francesc Vila, a Cardona el 1978
Josep M. Casafont i Francesc Vila, a Cardona el 1978 | Coral Cardonina
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:34h
Més de 300 cantaires de les comarques centrals participaran al concert d'homenatge al músic i compositor de Castellbell i el Vilar Francesc Vila aquest cap de setmana al Teatre Kursaal de Manresa. La cantata nadalenca Nadal, llum i misteri és una de les peces clau del repertori nadalenc català que va compondre el mestre i pedagog Francesc Vila i Gimferrer. El concert s'emmarca en els actes de commemoració del centenari del naixement del músic castellvilarenc, fundador de l'Escola de Música de Sant Vicenç.

Les veus del territori
La direcció artística i la direcció musical aniran a càrrec, respectivament, dels santvicentins Joan Maria Segura i Montserrat Casas. Més de 300 cantaires de les formacions Capella de Música Burés, Coral de Salelles, Coral Estel de Gironella, Coral Font del fil, Coral FUB +Gran, Coral lo Lliri, Coral Romança de Callús, Coral Sant Esteve de Balsareny, Coral Talamanca, Escola de música de Puig-Reig i dels grups Ja veus, Orfeó Manresà, Orfeó Monistrolenc, Societat Coral Il·lustració Artística de Sant Quirze del Vallès i Taral·lejant Albades, entre d'altres col·laboracions, participaran al concert.

Dues representacions
La cantata Nadal, llum i misteri es programarà diumenge en dues sessions a 2/4 de 5 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre respectivament. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del Teatre Kursaal. L'actuació està organitzada pels Ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i de Castellbell i el Vilar, en el marc de l'Any Vila, i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Entitats Corals