1 de 10
Pressupost municipal

Sant Fruitós aprova un pressupost de més de 14 milions d'euros, el més alt de la seva història

La xifra incrementa un 11,41% el pressupost de 2022 i les inversions suposen més d'un 30% del total

Ple de pressupostos de Sant Fruitós, aquest dilluns al matí | AjSFB
per Redacció, 9 de gener de 2023 a les 16:18 |
El ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat aquest dilluns 9 de gener el pressupost municipal per l'any 2023, amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC, Junts i PSC) i els vots en contra dels regidors de GfP.

El pressupost, que ascendeix a 14.053.828 euros, és la xifra més alta de la història del municipi i suposa un increment de l'11,41% respecte als números del 2022. El pressupost aprovat ha estat possible tot i la congelació de les taxes i impostos municipals. L'augment pressupostari s'ha realitzat, principalment, gràcies a la mobilització del fons municipal de patrimoni del sòl, del qual fins al moment no se n'havia fet ús, i de l'adjudicació de nombroses subvencions fruit de les sol·licituds presentades per finançar diferents projectes al municipi.


El pressupost s'ha treballat buscant un equilibri entre el manteniment de les accions de polítiques d'ocupació i de promoció de la recuperació social, iniciades l'any passat, i fent una aposta per la millora de la via pública, amb més finançament per al manteniment i per a nous projectes, el suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, l'impuls de projectes en política d'habitatge i seguint en la línia de treballar per dotar el municipi d'energies més netes.

Pel que fa a la despesa corrent, aquesta ha augmentat un 6,13%, una xifra que suposa 543.472 euros més que l’any 2022 degut principalment a l’augment dels costos dels subministraments, la pujada del 2,5% del salari dels treballadors i un augment de la despesa en la recollida i gestió de residus per tal de millorar el servei.


El pressupost per a les inversions arriba als 4.292.761 euros, un 26,12% més que l’any anterior. En aquest sentit, cal tenir en compte que es preveu un fort augment de les subvencions d'ens supramunicipals que han de permetre finançar diferents projectes previstos com ara la instal·lació de plaques solars en edificis municipals, la construcció d'una central tèrmica de biomassa pel pavelló i l'escola Pla del Puig, la construcció d'un edifici d'habitatges municipals o la renovació de la xarxa d'aigua a les Brucardes i a Pineda de Bages, entre altres.

Com a grans projectes per al proper exercici cal destacar la construcció del nou pavelló i gimnàs de l'escola Pla del Puig, que ja s'ha licitat, el carril bici que connectarà el nucli amb Torroella de Baix, la urbanització del nou parc Bertrand i Serra, l'ampliació del cementiri municipal així com altres projectes importants d'arranjament de carrers i altres millores en la via pública i els equipaments.

 

Participació