Èxit de la prova pilot de compostatge domèstic a Sant Vicenç de Castellet

Un grup de vuit veïns del barri de la Balconada participa d'un programa per autogestionar les restes orgàniques dels residus

Veïns de Sant Vicenç amb la seva torre de compostatge
Veïns de Sant Vicenç amb la seva torre de compostatge | AjSVC
Redacció
23 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:27h
La prova pilot de compostatge domèstic al barri de la Balconada de Sant Vicenç de Castellet feta durant les darreres mesos ha aconseguit uns resultats molt positius. A través d'aquesta experiència, un grup de vuit veïns ha participat d'un programa per autogestionar el compostatge de les restes orgàniques de residus (aliments, restes vegetals i poda) a casa seva amb l'ús d'una compostadora i una trituradora.

Els vuit domicilis participants a la prova pilot del barri de la Balconada han aconseguit autogestionar un total de 520 quilos de matèria orgànica. La matèria orgànica representa el 40% pel que fa al pes dels residus que genera un habitatge i l'experiència ha posat de manifest la importància de fomentar la seva classificació i en cas que sigui possible l'autogestió i estalviar la recollida d'un residu clau en la recollida selectiva.

Projecte estatal
La prova pilot s'emmarca en un projecte finançat pel Ministeri de Transició Ecològica, a través de l'Agència Catalana de Residus, i que respon a l'interès dels veïns i veïnes per avançar en la gestió responsable dels residus. En aquest sentit, l'Ajuntament introdueix, per a aquest 2023, una nova bonificació del 20% de la taxa de residus per a totes aquelles cases que facin compostatge.

Per aconseguir-la caldrà sol·licitar-la i rebre la visita tècnica de supervisió. L'experiència a la Balconada va sorgir a partir de la inquietud del grup de veïns i veïnes participants per donar resposta a la gestió dels residus de la poda i de restes vegetals.