Ramon Bacardit es proposa reforçar el servei d'atenció als propietaris que pateixin una ocupació

L'exconsellera Lourdes Ciuró ha estat a Manresa on ha conversat amb l'alcaldable i ha explicat la proposició de Junts al Parlament sobre les ocupacions conflictives

L'exconsellera Lourdes Ciuró entre els alcaldables de Junts a Manresa i Sant Vicenç, Bacardir i Mauriz
L'exconsellera Lourdes Ciuró entre els alcaldables de Junts a Manresa i Sant Vicenç, Bacardir i Mauriz | Pere Fontanals
15 de desembre del 2022
Actualitzat a les 21:09h
El candidat de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, es proposa reforçar el servei d'atenció als propietaris que pateixin una ocupació, si arriba a ser alcalde, "a través de l'oficina tècnica d'habitatge que no ha fet res aquests últims anys". L'alcaldable ha fet aquesta proposta en el marc de la conversa que ha mantingut sobre Justícia i sobre les ocupacions amb l'exconsellera Lourdes Ciuró en un acte públic que ha fet a la seu del Col·legi d'Arquitectes Tècnics, a la plana de l'Om.

L'exconsellera de Junts Lourdes Ciuró ha estat aquest dijous a Manresa per participar en una conversa amb l'alcaldable Ramon Bacardit sobre Justícia, però sobretot les ocupacions conflictives i les possibles solucions que es poden buscar. Entre les solucions, Ciuró s'ha referit a la regulació que estava preparant Junts quan eren al Govern perquè l'administració assumís temporalment la titularitat d'aquells habitatges en què el propietari no fes front a les ocupacions que tingués, i que ara presentaran al Parlament per a què sigui aprovada.

"El principal problema que tenim amb les ocupacions conflictives és quan el propietari és un banc o un gran tenidor i no exerceix la seva responsabilitat cap a un pis seu que ha estat ocupat", ha explicat l'exconsellera. Quan Junts era al Govern, el Departament de Justícia estava a punt de tancar una regulació segons la qual "l'administració o la comunitat de propietaris podia fer gestions sobre l'ocupació d'un immoble quan el propietari no actuava". Ara, ja fora del Govern, la proposta serà presentada per Junts al Parlament.

En aquest sentit, l'alcaldable de Junts a Manresa, Ramon Bacardit ha posat sobre la taula que a Manresa "hi ha més de 1.100 expedients oberts per processos d'ocupacions, segons dades oficials". Això, amb la particularitat, segons ell, que a Manresa "la majoria són pisos de petits propietaris". Segons Bacardit, les ocupacions generen "inseguretat i problemes de convivència" i, a banda d'això, "no es rehabiliten habitatges, no es posen a lloguer els pisos, i això afecta l'economia i al dret a l'habitatge, precisament".

Com a alcalde, "el que faré és reforçar el servei d'atenció als propietaris quan tinguin problemes d'ocupació a través de l'oficina tècnica d'habitatge que no ha fet res aquests últims anys", ha afirmat. En aquest sentit, Bacardit ha insistit amb que "l'administració no es pot posar de perfil negant una realitat que existeix".