Sant Vicenç aprova una moció de Junts contra les ocupacions conflictives i delinqüencials

La proposició va prosperar amb els vots favorables de Junts i l'abstenció dels tres grups que formen el govern municipal

Dani Mauriz, portaveu de Junts a l'Ajuntament de Sant Vicenç
Dani Mauriz, portaveu de Junts a l'Ajuntament de Sant Vicenç | Junts
Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:58h
El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va aprovar una moció presentada per Junts per Sant Vicenç de Castellet contra les ocupacions de pisos conflictives i delinqüencials, amb el vot favorable dels proposants i l'abstenció dels tres grups del govern municipal.

La moció insta el Parlament a fer les modificacions legislatives que permetin que ajuntaments i comunitats de veïns tinguin eines per acabar amb l'ocupació delinqüencial o conflictiva d'immobles.

Junts considera que "si s'aconseguís tirar endavant aquests canvis normatius i legislatius, quan es detecti una finca ocupada que estigui generant problemes de convivència o activitats delictives, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet podria demanar a la propietat que iniciï la desocupació judicial en el termini màxim de 48 hores". En el cas que "en el termini d'un mes el propietari no ho ha fet, l'Ajuntament o les comunitats de veïns podrien demanar un desallotjament efectiu als tribunals de justícia".

Des de Junts per Sant Vicenç de Castellet es fa èmfasi en què "volem que els veïns del nostre municipi visquin i convisquin en pau". Les ocupacions conflictives i delinqüencials "són un greu problema que afecta la seguretat i la qualitat de vida la ciutadania". Per això, "creiem que els governs municipals tenen la responsabilitat d'instar les forces polítiques a donar suport a les solucions que proposem des de Junts per Catalunya a les diferents cambres per trobar una solució més ràpida a aquesta problemàtica".