El CE Manresa planta cara però perd contra el Pontevedra i diu adeu a la Copa (1-3)

Els blanc-i-vermells s'avancen als 7 segons, però els gallecs fan valdre el seu ofici a l'hora de resoldre de cara a porteria

Els jugadors del CE Manresa han intentat la remuntada fins a l'últim minut
Els jugadors del CE Manresa han intentat la remuntada fins a l'últim minut | Hasmukh Kerai
13 de novembre del 2022
Actualitzat a les 23:37h
El somni del CE Manresa a la Copa ha durat 90 minuts. En un diumenge assolellat i amb 2.198 espectadors a la grada del Congost -alguns no han pogut entrar per estar l'aforament complet-, els blanc-i-vermells no han pogut doblegar l'ofici del Pontevedra CF, i han quedat eliminats de la competició del KO després de perdre per 1-3. El partit ha estat prou equilibrat, però els visitants han fet valdre les seves taules en una categoria superior per ser més resolutius de cara a porta.

Tot i avançar-se als 7 segons del partit, els gallecs han fet valdre la seva tècnica i experiència, si més no a l'hora de resoldre a l'àrea contrària, i continuaran a la Copa. Els jugadors manresans han lluitat cada pilota, amb un enorme desgast físic, però l'esforç no ha estat suficient.

Xiulet inicial i Marc Martínez posa la pilota a l'àrea rival davant de l'esprint de Noah. El defensa Víctor Vázquez toca la pilota amb el cap, que supera el porter i acaba colant-se a la porteria gallega. No havien passat ni 7 segons i el CE Manresa es posava per davant en el marcador gairebé sense temps que el públic hagués ocupat els seus seients.

El Sector Vermell no ha deixat d'animar durant tot el partit. Foto: Hasmukh Kerai

Veure's tan aviat per davant en el marcador, però, ha fet que els blanc-i-vermells no s'ho acabessin de creure, i el Pontevedra CF s'ha fet l'amo de la pilota amb el joc desenvolupant-se, principalment, al camp manresà. Fruit d'aquest domini, i després de diversos atacs imprecisos, els gallecs han donat la volta al marcador en dues jugades molt similars, de rematada de cap, en només dos minuts.

A la mitja hora del partit, Brais Abelenda ha rematat una centrada al fons de la porteria, i quan els manresans encara es lamentaven pel gol, al minut 32, Yelko Pino ha clavat la pilota a la xarxa lliure de marca. Amb la mínima desavantatge s'arribava al descans.

A la segona part, el CE Manresa ha sortit decidir a buscar l'empat i en els primers minuts ha portat el joc a l'àrea gallega. Al minut 58, però, una pilota llarga de contracop ha anat a parar a la posició de Brais Abelenda que ha picat la pilota per sobre d'Óscar Pulido i ha marcat el gol que seria definitiu.

A partit d'aquest gol, el domini de l'esfèrica s'ha equilibrat, amb els homes de Ferran Costa arribant a l'àrea contrària amb més voluntat que encert, fins que una centrada des de la dreta manresana ha impactat en el braç d'un defensor visitant i àrbitre ha xiulat penal a favor del CE Manresa. Era el minut 77 i la graderia encara veia possible la remuntada o, si més no, l'empat que forcés la pròrroga.

Però no hi ha hagut sort i Javi López ha xutat a la base del pal a la dreta de Cortés i la pilota ha sortit refusada. A la contra visitant després del refús, Pulido ha salvat el quart gol gallec amb una intervenció de mèrit. A partir d'aquí, el CE Manresa ha anat topant amb la defensa gallega cada vegada que intentava posar la pilota en profunditat o centrar-la a l'àrea.

Els jugadors han agraït el suport de la grada al final del partit. Foto: Hasmukh Kerai

Al final del partit, el públic ha ovacionat a peu dret la lluita dels jugadors manresans en el retorn a la Copa 36 anys després. A partir d'ara, els blanc-i-vermells s'hauran de centrar en mantenir la posició de play off que tenen a la lliga.