L'alimentació a les escoles «quilòmetre zero» arriba a Canal Taronja TV

A partir de l'11 de novembre el canal de televisió estrena el programa "Bo, sa, d'aquí"

«Bo, sa, d'aquí» comença a emetre's al Canal Taronja a partir de divendres
«Bo, sa, d'aquí» comença a emetre's al Canal Taronja a partir de divendres | Canal Taronja
Redacció
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:27h
A partir de l'11 de novembre a 2/4 de 9 del vespre Canal Taronja de televisió estrena el programa Bo, sa, d'aquí, un projecte que porta a un equip de televisió a visitar escoles del territori català per a saber quins nens i nenes reben una alimentació amb productes de quilòmetre zero.

Aquestes escoles són premiades i reben el certificat de qualitat i la visita de l'alcalde del seu municipi i d'un cantant del panorama artístic català que, en horari de menjador, comparteix amb ells taula i també explica les seves experiències en el món de la música. Intèrprets com Suu, Mariona, Els Catarres, Lildami, Buhos són convidats a compartir aquests minuts del dia als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes Km 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat.

L'objectiu és fer difusió dels menjadors escolars que treballen amb productors i comercialitzadors del país i tenen com a missió fer arribar els aliments de proximitat dels nostres camps i de la nostra mar als menjadors de les escoles de Catalunya. Els millors músics joves de Catalunya seran ambaixadors d'aquest model de proximitat on la qualitat sempre va per endavant del preu.

A més, en el programa Bo, sa, d'aquí les periodistes Brigittes Barea i Gemma Aleman conversen amb els infants, també amb els directors de les escoles, les empreses de catering i amb els cuiners dels centres.

Però, hi ha un inici molt especial als llocs on neix tot. Des de l'hort on es conreen els enciams, al camp on trobem les fruites de temporada, les dones pageses que ens expliquen el seu dia a dia, els pescadors mostraran com és la pesca a la Mediterrània, les granges on trobem les vaques que ens donen llet i productes làctics o els apicultors que ens expliquen com fabriquen la mel.

Aquestes experiències són mostrades als infants per a què sàpiguen que és el que mengen en els àpats escolars. I, també es visitaran els mercats municipals on es trobaran les parades i els paradistes amb els productes del dia i de casa nostra amb denominación d'origen català.

Bo, sa, d'aquí arriba a les televisions locals de Catalunya (TDI) a partir del 11 de novembre.