L'Escolania de Montserrat torna a fer gira als EUA cinc anys després

Els escolans cantaran als estats de Minnesota i Pennsylvania

L'Escolania de Montserrat durant el passat Concert per la Pau a l'Auditori de Barcelona
L'Escolania de Montserrat durant el passat Concert per la Pau a l'Auditori de Barcelona | Guillem Roset
Redacció
04 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:40h
L'Escolania de Montserrat ja té les maletes a punt per agafar l'avió que la portarà, el dimarts 8 de novembre, als Estats Units d'Amèrica. Hi tornarà després de cinc anys. Va ser el 2017 i en aquella ocasió va actuar a Nova York, Washington, New Jersey, San Francisco i Los Angeles. Ara farà un viatge de 10 dies, del 8 al 18 de novembre, que tenia pendent des d'abans de la pandèmia. Concretament, visitarà els estats de Minnesota -on dijous 10 de novembre cantarà al Monestir benedictí de St. John's i diumenge 13 participarà a la missa; i a la ciutat de Minneapolis, divendres 11- i de Pennsylvania -en aquest cas, actuarà al Monestir benedictí de St. Vincent's-. Durant la primera part del viatge, el cor montserratí farà també un intercanvi amb l'escolania de St. John's -les famílies els acolliran a casa seva-. El darrer concert l'oferiran dimecres 16 al Monestir de St. Vincent's Abbey.

Cal tenir en compte que cada curs l'Escolania compta amb dos voluntaris -que conviuen amb els nois per tal que millorin el seu nivell d'anglès- provinents del Monestir de St. John's, institució amb la qual Montserrat hi té una bona relació, i que en aquesta ocasió ha mostrat un gran interès perquè el cor montserratí hi anés. Amb el Monestir de St. Vincent també existeix una col·laboració estreta des de fa anys.

I quan torni dels Estats Units, l'Escolania té previst de fer concerts els dies i els llocs següents: 2 de desembre, Reus; 16 de desembre, Santa Maria del Mar de Barcelona; 27 de gener, Valls; 17 de febrer, Tarragona; 24 de març, Vilassar de Dalt; 7 de maig, Palau de la Música de Barcelona (amb el cor Veus dels Amics de la Unió de Granollers, interpretaran la Missa per la pau, de Bernat Vivancos, acompanyats de Joan Seguí a l'orgue); 12 de maig, Granollers; 14 de maig, Montserrat, i 16 de juny, Guardiola de Berguedà.