Aquest novembre s'estrena el primer cicle FPempresa Bages

El cicle tindrà lloc del 14 al 30 de novembre i està organitzat pel Consell Comarcal del Bages

El Consell Comarcal del Bages potencia l'FP
El Consell Comarcal del Bages potencia l'FP | Educació
Redacció
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 22:09h
El Consell Comarcal del Bages estrena aquest mes de novembre el primer cicle FPempresa Bages amb la voluntat de difondre l'oferta de formació professional al territori i consolidar els lligams entre els centres educatius i les empreses. Les activitats se celebraran del 14 al 30 de novembre i el tret de sortida serà una jornada inaugural a l'Institut Lacetània en què es presentarà públicament l'estudi Les necessitats formatives de la cadena de valor de l'automoció al Bages en la transició cap a la mobilitat sostenible i la Guia dels perfils professionals dels Cicles Formatius del Bages. En el marc d'aquesta jornada a l'institut Lacetània s'oferirà una taula rodona amb projectes de col·laboració entre instituts i empreses vinculats al sector de l'automoció.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat, ha explicat que "l'objectiu del cicle és doble. Volem fomentar els projectes de col·laboració i aprofundir en els vincles entre centres d'FP i empreses del territori. En paral·lel, ens ajudarà a fer difusió de l'àmplia oferta de formació professional existent al Bages entre el teixit productiu i la població en general". Fabregat ha afegit que "serà una bona oportunitat per valorar els estudis d'FP en un entorn canviant en què cada vegada es requereixen més professionals amb aquests perfils formatius".

Onze activitats als centres educatius
En el marc del cicle es programaran un total d'onze activitats amb la col·laboració i participació dels centres de formació professional de la comarca en què hi haurà, entre d'altres, taules rodones, demostracions d'oficis o presentacions de projectes de col·laboració entre els centres i les empreses. En aquestes activitats se situaran les necessitats i oportunitats d'una desena de sectors productius i participaran més d'una vintena d'empreses i institucions de la comarca.

Els centres participants són Institut Lacetània (Manresa), Institut Llobregat (Sallent), Escola Vedruna (Artés), Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet), Joviat (Manresa), Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet), Escola Diocesana de Navàs i Institut Guillem Catà (Manresa).

La informació completa del cicle es pot consultar a través d'aquest enllaç i les inscripcions per a les activitats ja estan obertes a través d'aquest altre enllaç.