Junts per Sant Vicenç demana més policia i més videovigilància al municipi

Denuncia la "passivitat" de l'equip de govern davant la inseguretat, "que és la principal preocupació de la ciutadania"

Dani Mauriz, portaveu i alcaldable de Junts a Sant Vicenç
Dani Mauriz, portaveu i alcaldable de Junts a Sant Vicenç | Junts
Redacció
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:44h
L'equip de Junts per Sant Vicenç de Castellet ha denunciat en un comunicat "la passivitat del govern municipal" davant la inseguretat ciutadana al municipi, "situació que és la principal preocupació de la ciutadania santvicentina".

Malgrat que els darrers dies s'han fet públiques notícies sobre quatre noves places dels agents de policia local, la formació vol aclarir que "no es tracta d'una ampliació de l'estructura del cos de policia", sinó que són places que ja existeixen i, per tant, el cos policial continuarà tenint quinze agents, com en els darrers anys.

D'altra banda, fa més d'un any que Junts va demanar quina previsió tenia el govern per posar sistemes de vídeovigilància "per oferir major seguretat a la via pública del municipi" i que a hores d'ara continuen sense ser una realitat. Des de Junts consideren que aquesta seria una eina més "per a una estratègia seriosa" de mesures de dissuasió que es podrien reforçar, en un futur, amb altres sistemes que permetessin anar un pas més enllà.

Sant Vicenç de Castellet "hauria de tenir més agents de policia, més recursos, més mesures de seguretat... no només pel volum de població, amb gairebé 10.000 habitants, sinó per la situació d'inseguretat ciutadana que s'ha aguditzat en els últims temps i que és ja la principal preocupació de la nostra ciutadania", conclou la formació.

Per això, Junts assegura que no entén "la deixadesa de l'equip de govern de Sant Vicenç de Castellet en matèria de seguretat, quan aquesta esdevé una de les principals atribucions d'un govern, que ha de procurar donar una millor protecció i seguretat. És un deure i una obligació de qui governa, tant com un dret de la ciutadania".