Calders viu una edició molt concorreguda del Festival de Jocs de taula de la Catalunya Central

Durant tot el dissabte, els visitants han pogut jugar, aprendre la dinàmica de jocs o fer activitats paral·leles relacionades amb el joc

El Centre Cívic de Calders ha estat un dels punts del Festival de jocs de taula
El Centre Cívic de Calders ha estat un dels punts del Festival de jocs de taula | Toni Carrasco
Toni Carrasco
16 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:36h
L'Associació Cultural Caldaus, nascuda el setembre del 2018 a Calders, ha organitzat per tercer any consecutiu una nova edició del Festival de Jocs de Taula de la Catalunya Central, que ha estat molt concorreguda.

Sota el lema Perquè a pagès també ens agrada jugar, el Calders Juga s'ha pogut gaudir durant tot el dissabte. El festival s'ha portat a terme a Calders, al seu centre cívic i a la plaça Major. En aquesta nova edició no ha faltat la ludoteca amb servei de monitoratge, els tallers, les taules obertes i les demos de jocs, i també jocs d'habilitat, escacs gegants, iniciació als jocs de rol, la botiga de jocs o el mercat de segona mà on intercanviar o vendre'ls de tota mena. Calders s'ha omplert amb jocs clàssics com l'oca o el parxís, i més moderns i temàtics com, per exemple, La isla de los gatos, Zombicide, Scythe, Star Trek: ascendancy, Molt soroll per a un rei, Lacrimosa, Iwari, Verbum, Cartógrafos, Jaipur, Thorugh the ages, Stone age o Virus.

Caldaus és una associació cultural d'un grup de persones aficionades als jocs de taula moderns i altres experiències lúdiques relacionades. Tenen la seu social a Calders i estan oberts a persones de tota la comarca del Moianès. Disposen d'una col·lecció de més de 50 jocs de diferents mecàniques i dificultats.

Actualment, en formen part una vintena de socis i fan dues trobades de joc setmanals, els dimarts i divendres a les 8 del vespre, normalment a l'antiga biblioteca de Calders o a la Sala d'Entitats. Aquestes trobades són lliures i gratuïtes per qualsevol membre del grup.

El segon diumenge de cada mes, fan una activitat oberta i gratuïta a Calders enfocada al joc en família, oferint partides a les famílies que s'acostin també amb servei d'explicació i dinamització.