El Baxi Manresa enceta la Champions amb victòria (73-76)

Jerrick Harding ha estat un altre cop el màxim anotador del Baxi Manresa
Jerrick Harding ha estat un altre cop el màxim anotador del Baxi Manresa | FIBA
04 d'octubre del 2022
Actualitzat el 05 d'octubre a les 0:40h
Nova remuntada del Baxi Manresa tot i que amb un patró diferent del que es va viure dissabte passat a Granada. Els bagencs han estat molta estona a remolc del Limoges. Sovint, més pels desmèrits manresans que no pas pels mèrits locals. Però ni el desavantatge no ha estat tan gran com a Andalusia, ni ha trigat tants minuts a arribar. Jerrick Harding ha estat un cop més el màxim anotador. Però no es pot entendre el triomf del Baxi Manresa sense les aportacions de Dani Pérez al començament, ni de Tyson Pérez, Justin Hamilton i Giordano Bortolani al tram final.

Dani Pérez, Jerrick Harding, Elias Valtonen, Juan Pablo Vaulet i Justin Hamilton han format el cinc inicial del Baxi Manresa. El Limoges ha començat amb Wess Clarck, Javontae Hawkins, Desi Rodríguez, Wilfried Yeguete i Nicolas Lang. Els bagencs han sortit amb ganes de marcar territori amb bones defenses i control del rebot defensiu. A més, quan en tenia l'ocasió els de Pedro Martínez intentaven imprimir la seva velocitat en atac (4-9, minut 4). El Baxi Manresa ha dominat sense massa maldecaps fins que una antiesportiva comesa per Marcis Steinsberg ha igualat la situació. Nicolas Lang ha transformat un tir lliure i després ha convertit un afortunat triple per empatar (13-13, minut 7). A més, els manresans han començat a perdre rebots sota el seu cèrcol. La iniciativa havia canviat de cantó. Al final dels primers deu minuts 22-16 a favor dels locals.

La situació per al Baxi Manresa no ha millorat en començar el segon quart. El joc seguia espès i la selecció de tir era molt dolenta. En algunes jugades el quadre bagenc també tenia mala sort. Una cistella de Tyson Pérez ha estat anul·lada en considerar els àrbitres que l'hispanodominicà havia comès personal abans de deixar anar la pilota. Curiosament, ha estat una altra antiesportiva, en aquest cas comesa pel Limoges, el què ha permès al Baxi Manresa reenganxar-se al partit. El desè punt de Dani Pérez situava el 28-27 (minut 15). Unes innocents pèrdues en atac impedien que la remuntada bagenca s'acabés materialitzant. I la sagnia en què s'havia convertit el rebot defensiu tornava a allunyar l'equip francès (36-29, minut 19). El temps mort demanat per Pedro Martínez ha servit per mig arreglar la situació. El 38-35 que reflectia el marcador al descans era un mal menor per al Baxi Manresa.

El Baxi Manresa ha seguit a l'estela del seu rival tornant dels vestidors. Els bagencs han tingut opcions de capgirar el marcador. Però les pilotes perdudes en atac ho impedien. Amb poca cosa, el Limoges en tenia prou per mantenir-se davant i, fins i tot, augmentar la seva renda (46-39, minut 25). Tyson Pérez ha aparegut al rescat del seu equip. Cinc punts seguits de l'exAndorra permetien pensar que la remuntada era possible. Tampoc ha estat la bona. No obstant, el 54-51 ho deixava tot obert abans d'afrontar els darrers deu minuts.

Un triple de Brancou Badio igualava el partit molts minuts després. I un 2+1 de Giordano Bortolani posava el Baxi Manresa per endavant (54-57, minut 33). Hamilton i, novament, Bortolani han castigat el cèrcol contrari provocant així l'enuig de Massimo Cancellieri. El partit no estava decidit de cap de les maneres però el canvi d'escenari era evident. Harding ha tornat a aparèixer quan el seu equip més el necessitava. El nord-americà ha fet gala de la seva fama d'anotador en els moments calents. El Limoges no estava mort. Lang hi posava la màxima emoció a l'anotar de tres ja al darrer minut (70-71). Tyson Pérez responia amb la mateixa arma després d'una llarga circulació de pilota del seu equip. Lang es resistia a llençar la tovallola amb un nou triple. Quedaven 24 segons. El Baxi Manresa volia esgotar el temps al màxim mentre els francesos eren incapaços de forçar una personal. Aquesta ha arribat quan quedaven deu segons. El Limoges encara no estava en bonus. Bortolani també ha rebut falta. En aquest cas, ja de tir. L'italià s'ha mostrat segur com a Granada. Govens ha errat el tir que podia dur el partit a la pròrroga. 73-76 i inici victoriós a Europa.

Incidències: Paulo Marques (Portugal), Zdravko Rutesic (Montenegro) i Anastasios Kardaris (Grècia) han estat els àrbitres del partit. Babatunde Olumuyiwa continua de baixa.