Dues-centes persones donen suport a Adriana Delgado davant l'inici del judici a la Mesa del Parlament

L'alcaldessa ha dirigit unes paraules als assistents a la concentració que s'ha fet a Sant Vicenç de Castellet

Concentració de suport a Adriana Delgado a Sant Vicenç de Castellet
Concentració de suport a Adriana Delgado a Sant Vicenç de Castellet | BDC
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 21:18h
Unes dues-centes persones s'han aplegat aquest dimarts al vespre a la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per donar suport a l'alcaldessa del municipi, Adriana Delgado, davant l'imminent inici del judici contra els membres de la Mesa del Parlament, de la qual ella formava part, per permetre un debat sobre l'autodeterminació de Catalunya.

La convocatòria, feta per la plataforma Bages pels Drets Civils, ha consistit en un senzill acte de lectura d'un manifest i la intervenció de la pròpia Dalgado que ha agraït el suport rebut. El manifest ha incidit en el fet que "és insòlit que en un parlament no es pugui parlar" i que l'Estat usa "de forma abusiva els seus aparells repressors, entre els quals el sistema judicial".

L'escrit també recorda que en aquesta causa, el TSJC, ja ha hagut de revocar dos jutges "perquè s’havien manifestat explícitament contra la ideologia dels encausats", dos jutges que "van participar en la instrucció de la causa, la qual hauria de ser declarada nul·la davant d’aquesta falta manifesta d’imparcialitat". Per això, es considera que és una causa "plena d’irregularitats i de maniobres fosques".

Davant de la repressió, "hem de socialitzar i compartir l’angoixa que comporta, i fer que les persones represaliades sentin el caliu de tots plegats", ha conclòs el manifest.