Detinguts tres homes per cultivar marihuana en una nau industrial de Sant Vicenç

Es van intervenir 125 kg de cabdells i 262 plantes marihuana, tot valorat en 336.000 euros

Cabdells de marihuana assecant-se a l'interior de la nau de Sant Vicenç
Cabdells de marihuana assecant-se a l'interior de la nau de Sant Vicenç | Mossos
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:41h
Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir dimarts tres homes, de 21, 25 i 61 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Dins el marc de vigilància i control de possibles plantacions de marihuana una patrulla va detectar, en una nau del polígon Les Vives de Sant Vicenç de Castellet, indicis de l’existència d’un cultiu indoor de marihuana. Es dona la circumstància que el maig de l'any passat ja es va realitzar un dispositiu per desmantellar una altra plantació de marihuana en aquesta mateixa nau.

A partir d'aquí es va muntar un dispositiu per tal de confirmar les sospites. Es va poder constatar, en diferents dies i horaris, un soroll constant de ventiladors i extractors, així com un consum d'energia elèctrica molt alt, tenint en compte que teòricament es tractava d'una nau tancada i sense cap activitat.

Un cop recollits els indicis suficients i amb l'autorització judicial, a primera hora de dimarts es va realitzar un dispositiu d'entrada i perquisició en la nau, de grans dimensions i amb dues plantes de 660 metres quadrats cada una.

A l'interior es van localitzar dues estances dedicades a plantacions indoor de marihuana. En una d’elles hi havia una plantació amb 262 plantes en fase de floració i restes de 827 plantes tallades, i a l’altre uns 1.000 testos amb la tija tallada. També hi havia una zona d'assecat de matèria vegetal on s'hi van intervenir 124,5 kg de cabdells. A més, també es va localitzar una màquina industrial destinada a desgranar els cabdells de les fulles i planta, indici que mostra una gran producció de droga.

Les tres persones que es trobaven a l'interior de la nau, que eren els cuidadors de l'explotació, van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, atès que havien manipulat la connexió elèctrica.

Els detinguts passaran properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.