El BAXI Manresa no té opcions davant el Real Madrid (93-76)

El BAXI Manresa no ha tingut opcions davant el Real Madrid
El BAXI Manresa no ha tingut opcions davant el Real Madrid | P. Castillo
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 23:24h
El primer partit del play-off entre el Real Madrid i el BAXI Manresa no ha tingut història. L'equip manresà ha donat la cara al primer quart malgrat el poc encert en atac i una clara inferioritat en el rebot. Aquests mals s'han accentuat als segons deu minuts que, amb un parcial de 27-15, han estat gairebé definitius. Més quan la tornada de vestidors no ha significat cap canvi de decorat. Els mals del BAXI Manresa se seguien repetint. El darrer quart tampoc ha comportat cap novetat i els madridistes s'han endut una folgada victòria. Dissabte al Nou Congost es viurà el segon partit de la sèrie. Un triomf manresà enviaria aquesta eliminatòria a un partit de desempat. Una victòria blanca significaria el final d'una històrica temporada.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako. El Real Madrid ho ha fet amb Adam Hanga, Fabien Causseur, Jefrey Taylor, Guerschon Yaubusele i Walter Tavares. L'equip de Pablo Laso ha aconseguit un tímid domini al marcador. El BAXI Manresa no estava encertat en el llançament. La pitjor notícia ha estat la topada de Pérez amb Tavares. El base ha notat un fort dolor a l'espatlla i ha hagut de marxar a la banqueta. El pivot madridista ha patit la mateixa sort. Tots dos jugadors han tornat a jugar sense problemes poc després. El Real Madrid basava el seu domini en el poderós joc de Yabusele i Poirier. Dels primers dotze punts dels locals deu els han sumat els dos jugadors francesos. (12-8, minut 5). Un altre punt diferencial eren els rebots i les personals comeses. Els bagencs es veien clarament superats pel seu rival i, a més, es carregaven ràpidament de faltes. Això ho ha aprofitat el Real Madrid per obrir un petit forat a l'acabar el primer quart (21-14).

L'equip manresà ha començat els segons deu minuts amb bones sensacions. Un triple de Moneke i un 2+1 de Bako acostaven un xic el BAXI Manresa. Pérez també sumava de tres. Sergi Llull i Gabi Deck refredaven la reacció bagenca també des dels 6,75 (31-25, minut 14). Els de Pedro Martínez tenien ocasions per acostar-se al seu rival. Però seguien amb mals percentatges en el llançament i amb poca capacitat rebotadora. D'aquesta forma era impossible per als bagencs igualar el marcador. Fins i tot, el Real Madrid era capaç d'ampliar una mica la seva renda (35-25, minut 16). El temps mort demanat per la banqueta del BAXI Manresa no ha aconseguit variar el ritme de partit. Un parcial de 13-4 posava dinou punts de distància entre els dos equips i el partit gairebé sentenciat (48-29).

La decoració no ha canviat gens al començar la segona part. El domini en el rebot seguia sent per al Real Madrid i l'encert no arribava a la banda del BAXI Manresa. Per la seva part, el conjunt madridista sembla haver abaixat una mica la seva intensitat. Una petita millora en atac no s'ha traduït en una retallada de diferència. Les bones accions dels jugadors manresans han estat contrarestades pel seus rivals. Aquesta bona ratxa no ha durat massa. L'equip de Laso ha estabilitzat la situació al seu favor i ha encarat els darrers deu minuts amb més de 20 punts al seu favor (71-49).

Els últims deu minuts han estat d'aquells que vulgarment s'anomenen minuts de les escombraries. Rafa Martínez ha aprofitat els minuts que ha tingut per anotar dos triples de forma consecutiva. El BAXI Manresa semblava que podria maquillar mínimament el resultat. Tampoc ha estat així. El 93-76 final deixa els manresans a una sola derrota de finalitzar la temporada.

Incidències: Carlos Peruga, Carlos Cortés i Ylian González han estat els àrbitres del partit. Han eliminat Guerschon Yaubusele. Rafa Martínez s'ha convertit en el quart jugador històric de la Lliga ACB que ha anotat més triples