Gairebé mil alumnes de primària pujaran a l'escenari del Kursaal amb la cantata «El nen enamorat de la lluna»

El muntatge del projecte Cantaxics a les escoles es podrà veure en quatre sessions a la sala gran del Teatre

El Cantaxics a les escoles interpretarà «El nen enamorat de la lluna»
El Cantaxics a les escoles interpretarà «El nen enamorat de la lluna» | MEES
Redacció
02 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:39h
Les representacions dels projectes del Servei Educatiu del Kursaal continuen aquesta setmana amb les funcions del Cantaxics a les escoles amb la cantata El nen enamorat de la lluna -escrita per Manel Justicia i amb música de Xevi Matamala- que interpretaran 962 alumnes entre aquest dimarts i divendres en quatre sessions que es podran veure a les 7 de la tarda a la sala gran del Teatre. 

Per aquest projecte, el Kursaal tria cada curs les cantates infantils que produeix anualment l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), que ja estan pensades per nens i nenes de 1r i 2n de Primària dins del seu projecte Cantaxics, en aquest cas adreçat només a alumnes d'escoles de música. L'obra d'aquest any, El nen enamorat de la lluna, es va estrenar el 2010 i ara es torna a produir sota la coordinació del Servei Educatiu del Kursaal que en valora molt positivament la vàlua i la qualitat.

La cantata, amb música i direcció musical de Xevi Matamala i direcció musical dels cors de David Sisó, comptarà amb quatre músics (Alba Careta –trompeta-, Isabel Muniente –piano-, Jordi Ruíz –baix elèctric- i  Xevi Matamala –bateria-), a més a més del narrador, que serà l'actor Albert Ruiz, responsable també de la direcció escènica. 

Enguany participen en el projecte 26 centres educatius de la Catalunya Central: Escola Bages (Manresa), Escola l'Olivar (Castell Nou de Bages), Col·legi Oms i de Prat (Manresa), Escola Vedruna (Artés), Escola Collbaix (Sant Joan de Vilatorrada), Escola Pia (Moià), Escola Vedrua (Sallent), Escola Montserrat (Sant Salvador de Guardiola), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada), Escola Sant Miquel (Castellgalí), Escola Puigberenguer (Manresa), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Jaume Balmes (Castellbell i el Vilar), Escola la Serreta (Santpedor), Escola Valldaura (Manresa), Escola Pompeu Fabra (El Pont de Vilomara), Escola Les Bases (Manresa), Escola Sant Vicenç de Castellet (Sant Vicenç de Castellet), Escola FEDAC (Manresa), Escola La Font (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola Sant Josep (Navàs), Escola La Flama (Sant Fruitós de Bages), Escola Sant Pere (Monistrol de Montserrat), Escola Piera (Piera) i Escola Monsenyor Gibert (Sant Fruitós de Bages). 

Cantaxics a les escoles és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Les entrades per veure El nen enamorat de la lluna tenen un preu de 8 euros i es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet