Més de 950 alumnes de catorze instituts participen al projecte Manresada22

Provinents de Berga, Calaf, Castellbell i el Vilar, Castellterçol, El Pont de Vilomara, Manresa, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Sant Vicenç de Castellet

Alumnes intentant superar una de les proves
Alumnes intentant superar una de les proves | Lacenet
Redacció
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 0:21h
Manresa s’ha omplert aquest dijous  de nois i noies de 1r d’ESO amb unes vistoses motxilles de color blau on s’hi pot llegir el nom del projecte que estan realitzant: Manresada22. La pluja no ha impedit que l’alumnat hagi gaudit d’una experiència molt enriquidora.

Són 954 alumnes de 14 centres educatius provinents de Berga, Calaf, Castellbell i el Vilar, Castellterçol, El Pont de Vilomara, Manresa, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Sant Vicenç de Castellet.

La Manresada22 és un gimcana tecnològica per conèixer la ciutat de Manresa a peu i en transport públic. En grups de quatre, l’alumnat ha recorregut els carrers de la ciutat amb l’ajut d’eines digitals dels dispositius mòbils. Havien de cercar cinc ubicacions on s’hi plantejava un repte que han de resoldre i que han compartit públicament a les xarxes socials.

El professorat dels centres participants s’han reunit a l’Institut Lluís de Peguera per fer el seguiment de l’alumnat via telemàtica.

El projecte s’ha encetat a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Gemma Boix, el cap d'estudis de l’Institut Lluís de Peguera, Ignasi Cebrian, i el president de l’Equip Lacenet, Moisès Anguera. S’ha destacat la importància del projecte en el context actual de renovació educativa.

L’activitat és organitzada per l’Equip Lacenet, una associació de docents que des de fa més de vint anys proposa i organitza activitats telemàtiques pels centres educatius. Aquest mateix projecte, World Mobil City Project (WMCP), es porta a diferents ciutats de Catalunya i de la resta d’Espanya: Alcoi, Anoia-Igualada, Barcelona, Castelló, Gasteiz, San Roque (Cadiz), Terrassa, València, Valls i Vic.