L'ICS incorpora quatre nutricionistes a l'àrea del Bages, el Berguedà i el Moianès

Les tasques d'aquestes noves professionals s'adrecen a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació i a la promoció d'hàbits alimentaris saludables

En total, s'han incorporat vuit nutricionistes a la Catalunya Central
En total, s'han incorporat vuit nutricionistes a la Catalunya Central | ICS
Redacció
29 de març del 2022
Actualitzat a les 11:25h
L'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central ha incorporat la figura del dietista nutricionista en el marc d'un programa impulsat pel Departament de Salut per a la promoció de la salut. Quatre nutricionistes ja s'han integrat als equips d'atenció primària del Bages, el Berguedà i el Moianès i treballaran donant suport als professionals de medicina, infermeria, pediatria i treball social, respondran a consultes i faran atenció grupal. En l'àmbit comunitari, col·laboraran amb els equips de salut pública i els altres agents de salut.

Aquestes quatre professionals donaran servei als quinze equips de les tres comarques: Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Montserrat, Súria, Moià, Sallent, Artés, Navarcles - Sant Fruitós - Santpedor, Alt Berguedà, Baix Berguedà, Berga, Navàs - Balsareny, Cardona i els dos equips de Manresa.

L'objectiu d'aquestes noves professionals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d'una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària. La gerent de l'ICS Catalunya Central, Anna Forcada, ha destacat que "era una figura molt esperada pels equips d'atenció primària i que han de ser motor de canvi per millorar la salut nutricional de la nostra població".